Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Outsourcing breder sig i canadiske firmaer

En rapport viser, at virksomhederne i højere grad outsourcer applikationsudvikling, vedligeholdelse og business proces optimering.

Computerworld News Service:
Rapporten 'State of Canadian Outsourcing' omhandler outsourcingmarkedet i Canada, hvor forskerne har flugt udviklingen de seneste fem og et halvt år.

Den er udarbejdet af det canadiske center for outsourcing, forskning og uddannelse (CORE).

"Trenden viser en generel anerkendelse blandt firmaerne af, at outsourcing af traditionel it-infrastruktur har været en succes, som firmaerne ønsker at udvide til også at omfatte andre områder," siger John Simke, bestyrelsesformand for CORE.

Ifølge John Simke er outsourcing af applikationer ved at være en større del af markedet sammenlignet med it-infrastruktur.

"Business proces optimering (BPO), applikationsudvikling og vedligeholdelse (ADM) kræver specielle kompetencer, der er svære at finde," siger han.

Ifølge rapporten er der brugt 250 milliarder kroner på it-infrastruktur og BPO outsourcing i Canada i undersøgelsens løbetid.

Den finansielle sektor ligger i top

Undersøgelsen er baseret på interviews med serviceleverandører, kunder og uafhængige rådgivere. Blandt de firmaer, der typisk outsourcer, findes først og fremmest finansielle virksomheder. Derefter følger telekommunikationsindustrien, statslige institutioner og energibranchen.

"Den finansielle sektor ligger i top. Det skyldes ikke udelukkende, at bankerne har en tradition for at outsource, men at de har standardiserede processer på tværs af branchen, der gør det billigere at få udført arbejdet," siger John Simke.

Et område, der outsources, har typisk været lønkørsel, men det følges nu af human ressources, regnskaber og call center service.

John Simke mener, at virksomhederne plejede at se outsourcing som et strategisk værktøj, der tillod dem at fokusere på kerneområderne.

"Men nu ser de outsourcing i et bredere perspektiv, som et værktøj på tværs af organisationen, der anvendes til sager, der har stor indflydelse på virksomheden, primært til at få adgang til kompetencer og menneskelige ressourcer," siger han.

Virksomhederne har ikke alene fået en bredere forståelse, de er også blevet bedre til at håndtere outsourcingprocesserne.

Før i tiden var det serviceleverandørerne, der ledte processen, men nu har virksomhederne fået opbygget kompetencerne internt.

Den større fortrolighed kombineret med interne kompetencer betyder, at virksomhederne bedre kan styre implementeringen og gøre det billigere ved at vælge mellem flere leverandører.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere