BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Sander afviser branche-kritik af finanslov

Helge Sander afviser fuldstændig ITEK og IT-Branchens kritik af finanslovens loft på udbetalinger fra Højteknologifonden. Der bliver ikke taget noget fra fonden, understreger ministeren.

Der var en enkelt torn i øjet på de to erhvervsorganisationer IT-Branchen og ITEK, da regeringen i tirsdags kom med sit forslag til finanslov for i år: Fastfrysning af niveauet for udbetalinger fra Højteknologifonden.

Begge organisationer kritiserede, at der med fastfrysningen bliver udbetalt 80 millioner kroner mindre fra fonden i år.

Videnskabsminister Helge Sander har svært ved at forstå kritikken.

"Omkring Højteknologifonden kan jeg sige, at opbygningen fortsætter med to milliarder kroner om året som planlagt, således at fonden vil have mindst 16 milliarder kroner i 2012," siger Helge Sander.

Han forklarer, at det pres, der er på økonomien, har ført til beslutningen om at fastfryse udbetalingerne.

"Af hensyn til den finanspolitiske situation lægger vi imidlertid op til, at fonden udbetaler samme ramme i 2008 som i 2007 - altså 280 millioner kroner. Det er en regulering på 80 millioner kroner, som vel at mærke bliver i fonden," siger Helge Sander.

Videnskabsministeren understreger, at der er tale om et loft på udbetalingerne. Ikke en decideret besparelse.

"Der er altså ikke tale om, at der skæres ned i Højteknologifonden, men om at der lægges et loft for udbetalingerne," siger Helge Sander.

Milliarder til forskning
Grunden til, at Helge Sander har svært ved at forstå kritikken, er også, at der trods en lidt strammere finanspolitik, fortsat er lagt op til milliardinvesteringer i forskning.

"I alt sættes der omkring en ekstra milliard af til forskning og udvikling i forhold til sidste år, og det er altså oven i den ekstra milliard, der allerede er fordelt i 2007," siger Helge Sander.

Han fortæller, at der bliver uddannet mange flere forskere og satset på blandt andet it-forskning i de kommende år.

"Finanslovsforslaget rummer en markant forøgelse af ph.d.-stipendier og post.doc.-forskerstillinger samt 100 millioner kroner ekstra til strategisk forskning blandt andet inden for IKT. Derfor undrer det mig, at brancheforeningerne kritiserer forslaget," lyder det fra Helge Sander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.