Artikel top billede

TDC's mobilnet vil få et spark fremad med Ericsson

TDC's beslutning om at udlicitere driften af selskabets mobilnetværk til Ericsson er rigtig fornuftig og kan sætte turbo på udbygningen af TDC's mobilnetværk, vurderer teleanalytikere.

TDC's beslutning om at udlicitere driften af mobilnettet til Ericsson er fornuftig og kan sætte fuld fart på udbygningen af TDC's mobilnetværk.

TDC's netværk er i forvejen baseret på udstyr fra den svenske teleleverandør, så derfor giver det rigtig god mening, at TDC overlader driften af mobilnetværket til svenskerne for i stedet at koncentrere om kundehåndtering og udvikling af nye tjenester.

”Selvom man er teleselskab, er der ingen naturlov, der siger, at man skal drive netværket. Der er masser af taxachauffører, der ikke selv ejer deres biler, men de kører lige så godt bil af den grund,” siger Torben Rune, teleanalytiker, Netplan.

Vil måske fungere bedre

Han forudser, at TDC’s mobilsystemer vil fungere mindst lige så godt, når Ericsson overtager driften. Sandsynligvis endnu bedre.

”Producenten af udstyret er jo om nogen den, der har forstand på at betjene det. Det giver en række fordele. Ericsson kender udstyret i detaljen, kan skaffe reservedele, planlægge udbygning og ikke mindst reagere meget hurtigt,” siger Torben Rune.

Han fortæller, at en af de store klodser om benet på mobiloperatørerne længe har været evnen til at reagere hurtigt på markedskrav.

Grunden til, at man ikke har kunnet det, har været lange og svære forhandlinger om køb af udstyr, ligesom det er svært at skaffe udstyr til tiden.

Det problem forsvinder, når teleselskaber i stedet vælger at udlicitere driften til dem.

Turbo 3G

Dermed er Torben Rune på linje med teleanalytiker John Strand, der overfor netavisen epn.dk vurderer, at valget af Ericsson kan sætte skub i udrulningen af eksempelvis turbo 3G i TDC’s netværk.

”Det interessante for forbrugerne er, at Ericsson højst sandsynligt bliver honoreret efter hvor meget trafik, der er på TDC’s net. Det kan i praksis betyde, at Ericsson, der er producent og leverandør af mobilnet, har en interesse i at opgradere nettet til turbo-3G før forventet,” siger han.

Aftalen kommer blot et par dage efter, at TDC besluttede at udlicitere hele sin fastnet-forretning - en ting, som teleanalytikere overfor Computerworld har vurderet vil gavne de danske telekunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?