Danske firmaer pumper penge i projekt om it-kvinder

To kvinder. Tre måneder. 400.000 kroner. Så hurtigt gik det for madamerne at få opbakning til et projekt, der skal rette op på kønsfordelingen i it-branchen.

På blot få måneder har et nyt medieprojekt, der skal få flere piger til at interessere sig for tunge fag som it og naturvidenskab, fået kolossal opbakning fra virksomheder – knap 400.000 kroner er det blevet til.

Projektet 'Nærmest lykkelig i nørdland's primære målgruppe er de uddannelsessøgende pigers mødre.

For forskning viser, at de påvirker pigernes valg af uddannelse, men også fædre, lærere, studievejledere og andre voksne skal lokkes til at interessere sig mere for den tunge verden.

Fantastisk opbakning
Kvinderne bag det flermediale projekt har sat sig for at få unge pigers mødre til at sukke over, at de aldrig selv overvejede at tage en uddannelse inden for de hårde fag.

Journalist, mag.art. Annette K. Nielsen, der skriver om naturvidenskab for blandt andet Weekendavisen, er glad for opbakningen.

”Vi har fået en fantastisk opbakning, som er gået ret hurtig. I mange tilfælde udgør kvinder 60 procent af dem, der søger ind på universiteterne. Det er en stor gruppe, som industrien og samfundet går glip af,” understreger hun.

Sammen med freelancejournalist, it-blogger og tidligere journalist på Computerworld, Dorte Toft. håber hun dels at skabe debat om problemet, dels at inspirere mødre og andre voksne til at tilskynde deres døtre til at vælge de tunge fag.

”Ved at køre nogle rollemodeller på banen og være lidt engageret, sker der faktisk noget,” fortæller Annette K. Nielsen.

De to kvinder har lynstartet deres projekt med en blog, og derefter kommer en bog, der portrætterer kendte og ukendte danske kvinder, som arbejder med naturvidenskab og teknologi.

Podcasts, videoklip, quiz og meget andet er også på vej.

Påvirkning
Annette K. Nielsen og Dorte Toft vil forsøge at fortælle de unge pigers mødre, hvad deres døtre kan gå glip af. Hvilke spændende arbejdsområder der er.

Hvor mange penge de kan tjene og hvor megen respekt, de kan score alene på arbejdsområdet. Hvordan de kan ændre samfundet, eller 'bare' lette tilværelsen for den enkelte.

Og i hvor høj grad de selv kan diktere arbejdsbetingelser i forhold til andre arbejdsområder.

Foreløbig har de to privatpersoner indsamlet knap 400.000 kroner fra sponsorer som Microsoft, KMD NNIT, IBM, Traen HP og Danfoss.

Tidligere formand for IT-sikkerhedsrådet, Allan Fischer Madsen, har også bidraget til projektet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.