Danske firmaer pumper penge i projekt om it-kvinder

To kvinder. Tre måneder. 400.000 kroner. Så hurtigt gik det for madamerne at få opbakning til et projekt, der skal rette op på kønsfordelingen i it-branchen.

På blot få måneder har et nyt medieprojekt, der skal få flere piger til at interessere sig for tunge fag som it og naturvidenskab, fået kolossal opbakning fra virksomheder – knap 400.000 kroner er det blevet til.

Projektet 'Nærmest lykkelig i nørdland's primære målgruppe er de uddannelsessøgende pigers mødre.

For forskning viser, at de påvirker pigernes valg af uddannelse, men også fædre, lærere, studievejledere og andre voksne skal lokkes til at interessere sig mere for den tunge verden.

Fantastisk opbakning
Kvinderne bag det flermediale projekt har sat sig for at få unge pigers mødre til at sukke over, at de aldrig selv overvejede at tage en uddannelse inden for de hårde fag.

Journalist, mag.art. Annette K. Nielsen, der skriver om naturvidenskab for blandt andet Weekendavisen, er glad for opbakningen.

”Vi har fået en fantastisk opbakning, som er gået ret hurtig. I mange tilfælde udgør kvinder 60 procent af dem, der søger ind på universiteterne. Det er en stor gruppe, som industrien og samfundet går glip af,” understreger hun.

Sammen med freelancejournalist, it-blogger og tidligere journalist på Computerworld, Dorte Toft. håber hun dels at skabe debat om problemet, dels at inspirere mødre og andre voksne til at tilskynde deres døtre til at vælge de tunge fag.

”Ved at køre nogle rollemodeller på banen og være lidt engageret, sker der faktisk noget,” fortæller Annette K. Nielsen.

De to kvinder har lynstartet deres projekt med en blog, og derefter kommer en bog, der portrætterer kendte og ukendte danske kvinder, som arbejder med naturvidenskab og teknologi.

Podcasts, videoklip, quiz og meget andet er også på vej.

Påvirkning
Annette K. Nielsen og Dorte Toft vil forsøge at fortælle de unge pigers mødre, hvad deres døtre kan gå glip af. Hvilke spændende arbejdsområder der er.

Hvor mange penge de kan tjene og hvor megen respekt, de kan score alene på arbejdsområdet. Hvordan de kan ændre samfundet, eller 'bare' lette tilværelsen for den enkelte.

Og i hvor høj grad de selv kan diktere arbejdsbetingelser i forhold til andre arbejdsområder.

Foreløbig har de to privatpersoner indsamlet knap 400.000 kroner fra sponsorer som Microsoft, KMD NNIT, IBM, Traen HP og Danfoss.

Tidligere formand for IT-sikkerhedsrådet, Allan Fischer Madsen, har også bidraget til projektet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.