Danske firmaer pumper penge i projekt om it-kvinder

To kvinder. Tre måneder. 400.000 kroner. Så hurtigt gik det for madamerne at få opbakning til et projekt, der skal rette op på kønsfordelingen i it-branchen.

På blot få måneder har et nyt medieprojekt, der skal få flere piger til at interessere sig for tunge fag som it og naturvidenskab, fået kolossal opbakning fra virksomheder – knap 400.000 kroner er det blevet til.

Projektet 'Nærmest lykkelig i nørdland's primære målgruppe er de uddannelsessøgende pigers mødre.

For forskning viser, at de påvirker pigernes valg af uddannelse, men også fædre, lærere, studievejledere og andre voksne skal lokkes til at interessere sig mere for den tunge verden.

Fantastisk opbakning
Kvinderne bag det flermediale projekt har sat sig for at få unge pigers mødre til at sukke over, at de aldrig selv overvejede at tage en uddannelse inden for de hårde fag.

Journalist, mag.art. Annette K. Nielsen, der skriver om naturvidenskab for blandt andet Weekendavisen, er glad for opbakningen.

”Vi har fået en fantastisk opbakning, som er gået ret hurtig. I mange tilfælde udgør kvinder 60 procent af dem, der søger ind på universiteterne. Det er en stor gruppe, som industrien og samfundet går glip af,” understreger hun.

Sammen med freelancejournalist, it-blogger og tidligere journalist på Computerworld, Dorte Toft. håber hun dels at skabe debat om problemet, dels at inspirere mødre og andre voksne til at tilskynde deres døtre til at vælge de tunge fag.

”Ved at køre nogle rollemodeller på banen og være lidt engageret, sker der faktisk noget,” fortæller Annette K. Nielsen.

De to kvinder har lynstartet deres projekt med en blog, og derefter kommer en bog, der portrætterer kendte og ukendte danske kvinder, som arbejder med naturvidenskab og teknologi.

Podcasts, videoklip, quiz og meget andet er også på vej.

Påvirkning
Annette K. Nielsen og Dorte Toft vil forsøge at fortælle de unge pigers mødre, hvad deres døtre kan gå glip af. Hvilke spændende arbejdsområder der er.

Hvor mange penge de kan tjene og hvor megen respekt, de kan score alene på arbejdsområdet. Hvordan de kan ændre samfundet, eller 'bare' lette tilværelsen for den enkelte.

Og i hvor høj grad de selv kan diktere arbejdsbetingelser i forhold til andre arbejdsområder.

Foreløbig har de to privatpersoner indsamlet knap 400.000 kroner fra sponsorer som Microsoft, KMD NNIT, IBM, Traen HP og Danfoss.

Tidligere formand for IT-sikkerhedsrådet, Allan Fischer Madsen, har også bidraget til projektet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.