ODF og OOXML burde samarbejde

En fredelig udvikling i tæt samarbejde vil betyde bedre standarder til en lavere pris. Det mener ODF-ekspert, som opfordrer til, at ODF- og OOXML-udviklerne mødes og diskutere fremtiden for formaterne.

Computerworld News Service: "Udviklerne bag OpenDokumentFormat (ODF) og Office Open XML (OOXML) standarderne, burde samarbejde og udvikle deres produkter parallelt med hinanden."

Det udtaler Patrick Durusau, som er ISO projekt editor for ODF standard i et åbent brev torsdag.

OOXML dokument formatet, som er sponsoreret af Microsoft, er kun få dage fra et skæbnesvangert møde.

Mødet vil påvirke, om den internationale organisation for standardisering (ISO) vil godtage formatet som anerkendt standard, ligesom det rivaliserende ODF format blev anerkendt i maj 2006.

Hård konkurrence
Relationerne imellem tilhængere af de to formater er for det meste konkurrenceprægede, og knap så venlige.

Patrick Durusau skriver i sit åbne brev, at tilhængere af de to formater får mere ud af at lade formaterne udvikle sig i samarbejde.

Durusau var betænksom nok til at skrive sit brev i PDF formatet. Et format der blev godkendt af ISO i december sidste år.

"Hvis vi bare havde en samarbejdslignende udviklingsproces, hvor både tilhængere af OpenXML og OpenDocument, deres respektive organisationer, nationale instanser og andre interesserede grupper kunne mødes og diskutere fremtiden for formaterne, ville tingene se meget anderledes ud.

En fredelig udvikling i tæt samarbejde vil betyde bedre standarder til en lavere pris," skriver Durusau.

Imødekommenhed
ODF formatet, som er baseret på et format brugt af Sun Microsystems StarOffice og OpenOffice.org, fik hjælp af OASIS (Organization for the
Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: De første skridt

  1. ODF og OOXML burde samarbejde
  2. De første skridt
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.