Danske cafeer ignorerer antiterror-loven

Du kan trygt bruge din cafes trådløse internet uden at frygte at blive overvåget. De danske cafeer logger nemlig ikke deres kunders færden på nettet, selv om regeringens antiterrorpakke kræver det.

Du behøver ikke at frygte, at big brother kigger dig over skulderen, når du logger på din cafes trådløse netværk.

For de danske cafeer overholder ikke en bekendtgørelse i den danske antiterrorpakke, der kræver, at de skal logge deres netværk.

Det viser en rundspørge til syv tilfældigt udvalgte danske caféer, som Computerworld har foretaget.

Rundspørgen viser, at cafeerne enten ikke kender lovgivningen eller bevidst blæser på den.

Logningsbekendtgørelsen, der trådte i kraft 15. september 2007, rammer især virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Bekendtgørelsen har den konsekvens, at selv små caféer der tilbyder, at deres kunder kan surfe på nettet, mens de drikker en kop kaffe, bliver pålagt samme forpligtelse, som landets store teleudbydere.

Cafeer kender ikke loven
På caféerne bekræfter man, at kendskabet til loven er meget ringe. Det samme er viljen til at overvåge gæsterne.

"Jeg må indrømme, at jeg troede, at det var noget, som vores udbyder gjorde helt automatisk. Jeg vidste ikke, at det var nogle foranstaltninger, som vi selv skulle tage initiativ til," siger Morten Bang, der er medejer af cafeen Bang & Jensen på Istedgade i København.

Ifølge Morten Bang er det slut med netsurfende cafégæster, hvis myndighederne møder op og kræver, at cafeen skal logge sit trådløse netværk.

"Hvis vi får et direkte påbud om at gøre det, vil jeg sandsynligvis lukke vores trådløse netværk. For det første bryder vi os ikke om at overvåge vores kunder. Og for det andet vil vi næppe være i stand til at efterkomme kravet. Det vil være for besværligt og omkostningsfuldt," konstaterer Morten Bang.

Fridrik Weisshappel Jónsson er medejer af de to københavnske The Laundromat-cafeer, som ligger på Østerbro og Nørrebro.

Han kender heller ikke reglerne.

"Nej, det har jeg aldrig hørt om. Og jeg tror, at vores...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Danske cafeer ignorerer antiterror-loven
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.