Danske cafeer ignorerer antiterror-loven

Du kan trygt bruge din cafes trådløse internet uden at frygte at blive overvåget. De danske cafeer logger nemlig ikke deres kunders færden på nettet, selv om regeringens antiterrorpakke kræver det.

Du behøver ikke at frygte, at big brother kigger dig over skulderen, når du logger på din cafes trådløse netværk.

For de danske cafeer overholder ikke en bekendtgørelse i den danske antiterrorpakke, der kræver, at de skal logge deres netværk.

Det viser en rundspørge til syv tilfældigt udvalgte danske caféer, som Computerworld har foretaget.

Rundspørgen viser, at cafeerne enten ikke kender lovgivningen eller bevidst blæser på den.

Logningsbekendtgørelsen, der trådte i kraft 15. september 2007, rammer især virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Bekendtgørelsen har den konsekvens, at selv små caféer der tilbyder, at deres kunder kan surfe på nettet, mens de drikker en kop kaffe, bliver pålagt samme forpligtelse, som landets store teleudbydere.

Cafeer kender ikke loven
På caféerne bekræfter man, at kendskabet til loven er meget ringe. Det samme er viljen til at overvåge gæsterne.

"Jeg må indrømme, at jeg troede, at det var noget, som vores udbyder gjorde helt automatisk. Jeg vidste ikke, at det var nogle foranstaltninger, som vi selv skulle tage initiativ til," siger Morten Bang, der er medejer af cafeen Bang & Jensen på Istedgade i København.

Ifølge Morten Bang er det slut med netsurfende cafégæster, hvis myndighederne møder op og kræver, at cafeen skal logge sit trådløse netværk.

"Hvis vi får et direkte påbud om at gøre det, vil jeg sandsynligvis lukke vores trådløse netværk. For det første bryder vi os ikke om at overvåge vores kunder. Og for det andet vil vi næppe være i stand til at efterkomme kravet. Det vil være for besværligt og omkostningsfuldt," konstaterer Morten Bang.

Fridrik Weisshappel Jónsson er medejer af de to københavnske The Laundromat-cafeer, som ligger på Østerbro og Nørrebro.

Han kender heller ikke reglerne.

"Nej, det har jeg aldrig hørt om. Og jeg tror, at vores...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Danske cafeer ignorerer antiterror-loven
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.