Danske cafeer ignorerer antiterror-loven

Du kan trygt bruge din cafes trådløse internet uden at frygte at blive overvåget. De danske cafeer logger nemlig ikke deres kunders færden på nettet, selv om regeringens antiterrorpakke kræver det.

Du behøver ikke at frygte, at big brother kigger dig over skulderen, når du logger på din cafes trådløse netværk.

For de danske cafeer overholder ikke en bekendtgørelse i den danske antiterrorpakke, der kræver, at de skal logge deres netværk.

Det viser en rundspørge til syv tilfældigt udvalgte danske caféer, som Computerworld har foretaget.

Rundspørgen viser, at cafeerne enten ikke kender lovgivningen eller bevidst blæser på den.

Logningsbekendtgørelsen, der trådte i kraft 15. september 2007, rammer især virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Bekendtgørelsen har den konsekvens, at selv små caféer der tilbyder, at deres kunder kan surfe på nettet, mens de drikker en kop kaffe, bliver pålagt samme forpligtelse, som landets store teleudbydere.

Cafeer kender ikke loven
På caféerne bekræfter man, at kendskabet til loven er meget ringe. Det samme er viljen til at overvåge gæsterne.

"Jeg må indrømme, at jeg troede, at det var noget, som vores udbyder gjorde helt automatisk. Jeg vidste ikke, at det var nogle foranstaltninger, som vi selv skulle tage initiativ til," siger Morten Bang, der er medejer af cafeen Bang & Jensen på Istedgade i København.

Ifølge Morten Bang er det slut med netsurfende cafégæster, hvis myndighederne møder op og kræver, at cafeen skal logge sit trådløse netværk.

"Hvis vi får et direkte påbud om at gøre det, vil jeg sandsynligvis lukke vores trådløse netværk. For det første bryder vi os ikke om at overvåge vores kunder. Og for det andet vil vi næppe være i stand til at efterkomme kravet. Det vil være for besværligt og omkostningsfuldt," konstaterer Morten Bang.

Fridrik Weisshappel Jónsson er medejer af de to københavnske The Laundromat-cafeer, som ligger på Østerbro og Nørrebro.

Han kender heller ikke reglerne.

"Nej, det har jeg aldrig hørt om. Og jeg tror, at vores...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Danske cafeer ignorerer antiterror-loven
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Seneste artiklerRSS
15:22
14:40
14:00
13:40
13:06
12:55
12:04
11:04

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.