Danske cafeer ignorerer antiterror-loven

Du kan trygt bruge din cafes trådløse internet uden at frygte at blive overvåget. De danske cafeer logger nemlig ikke deres kunders færden på nettet, selv om regeringens antiterrorpakke kræver det.

Du behøver ikke at frygte, at big brother kigger dig over skulderen, når du logger på din cafes trådløse netværk.

For de danske cafeer overholder ikke en bekendtgørelse i den danske antiterrorpakke, der kræver, at de skal logge deres netværk.

Det viser en rundspørge til syv tilfældigt udvalgte danske caféer, som Computerworld har foretaget.

Rundspørgen viser, at cafeerne enten ikke kender lovgivningen eller bevidst blæser på den.

Logningsbekendtgørelsen, der trådte i kraft 15. september 2007, rammer især virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Bekendtgørelsen har den konsekvens, at selv små caféer der tilbyder, at deres kunder kan surfe på nettet, mens de drikker en kop kaffe, bliver pålagt samme forpligtelse, som landets store teleudbydere.

Cafeer kender ikke loven
På caféerne bekræfter man, at kendskabet til loven er meget ringe. Det samme er viljen til at overvåge gæsterne.

"Jeg må indrømme, at jeg troede, at det var noget, som vores udbyder gjorde helt automatisk. Jeg vidste ikke, at det var nogle foranstaltninger, som vi selv skulle tage initiativ til," siger Morten Bang, der er medejer af cafeen Bang & Jensen på Istedgade i København.

Ifølge Morten Bang er det slut med netsurfende cafégæster, hvis myndighederne møder op og kræver, at cafeen skal logge sit trådløse netværk.

"Hvis vi får et direkte påbud om at gøre det, vil jeg sandsynligvis lukke vores trådløse netværk. For det første bryder vi os ikke om at overvåge vores kunder. Og for det andet vil vi næppe være i stand til at efterkomme kravet. Det vil være for besværligt og omkostningsfuldt," konstaterer Morten Bang.

Fridrik Weisshappel Jónsson er medejer af de to københavnske The Laundromat-cafeer, som ligger på Østerbro og Nørrebro.

Han kender heller ikke reglerne.

"Nej, det har jeg aldrig hørt om. Og jeg tror, at vores...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Danske cafeer ignorerer antiterror-loven
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.