Artikel top billede

VMware træder vande i europæisk charme-offensiv

Reportage fra Cannes, Frankrig: Virtualiserings-kongen VMware åbnede sit VMworld Europe 2008 med en hyldest til sig selv og selskabets partnere. De danske tilhørere var ikke imponerede.

Cannes: For første gang afholder virtualiserings-giganten VMware i år sin VMworld-konference i Europa, hvor selskabet har over 4.000 partnere.

Men bedømt ud fra åbningstalen er den europæiske invasion i Cannes dog mere en høflig hilsen omkring partnerskabet med de største hardware-leverandører end en storstilet offensiv med massive produktlanceringer og strategi-udmeldinger.

I det legendariske festival-palæ– og kongrescenter Palais des Festivals et des Congrès ved strandpromenaden i Cannes trådte VMware-direktør Diane Greene frem foran et par tusinde konference-deltagere og hyldede de opnåede resultater med virtualisering i datacentre, desktop-virtualiseing og partnerskabet med de store hardware-leverandører.

Uundgåeligt om fire år

"Med virtualisering er vi ved at transformere datacentre i hele verden," proklamerede Diane Greene blandt andet i sin åbningstale.

Og hun har ifølge analysehuset Gartner ret, da selskabets analytikere peger på, at virtualiserings-teknologien trods sin nuværende mainstream-status vil være den største trend inden for it-infrastruktur i 2012.

Gartner forudser også, at alle nye pc'er i 2010 – om 22 måneder – vil have indbygget virtuelle maskiner.

Det udsagn glæder naturligvis Diane Greene, selv om hun kalder det en "aggressiv melding."

"Muligheden for virtualiserede pc'er direkte fra hylderne er dog en reel mulighed inden for ganske kort tid," lyder hendes vurdering.

Virtualisering som SaaS

De 4.500 teknikere, it-chefer, sponsorer og systemkonsulenter, der deltager på VMworld Europe-konferencen fik i åbningstalen også genfortalt VMwares store nyhed fra sidste års VMworld i San Francisco om...fortsættes

... hypervisoren i ESX 3i serveren implementeret direkte i hardwaren fra nogen af de største hardware-leverandører som HP, IBM og Dell.

Diane Greene kunne dog med glæde i stemmen fortælle, at de sidste leverandører vil være klar til at sælge ESX 3i-servere inden for 60 dage.

Blandt andre Dell vil understøtte 3i på selskabets tre mest populære servere herunder Poweredge 2950 III, hvor kunderne kan købe virtualiserings-softwaren som en service over nettet.

Den virtuelle sky

På det visionære plan forudser VMware, at cloud-virtualisering bliver den næste store trend.

Med blandt andet en case-historie fra BT (British Telecom) blev visionen løftet næsten helt op over skyerne.

"Vi arbejder med et kompleks datacenter, hvor vi binder alle vores datacentre virtuelt sammen for at give kunden en konstant service. Jeg vil ikke sige, at vi har et virtuel cloud datacenter endnu, men vi er på vej," sagde Stefan Van Overfeldt fra BT.

Han påpegede samtidigt, at implementeringen af virtuelle miljøer fra blandt andre VMware, Microsoft og CA har sparet BT enorme summer på eksempelvis hardware, mandetimer og samtidigt givet selskabet større fleksibilitet med hensyn til eksempelvis disaster recovery.

"Virtualiseringen af nærmest forudsætningen for en service-orienteret infrastruktur," lød det fra Stefan Van Overfeldt.

Uimponerede danskere

De danskere, som Computerworld mødte efter åbningstalen, var ikke særligt imponerede over nyhedsværdien hos VMware.

"Den slags taler er jo typisk meget styret af markedsføring, hvor VMware understreger sin dominerende position i markedet," mener it-arkitekt Kim Kaae fra Avanade.

Den vurdering giver Windows-server specialist Allan Christiansen fra Accenture ham ret i.

"Generelt var det meget overordnede budskaber uden de helt store nyheder," lyder Allan Christiansens vurdering.

De glæder sig dog begge meget til, at VMware- stifter og selskabets teknisk direktør, Mendel Rosenblum, i morgen indtager scenen med sin "store tekniske viden" og "visionære udsyn."

Læs mere om VMworld Europe 2008 i de næste par dage på Computerworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital