Danske Saab-ansatte i klemme i forsvarsbatalje

Det danske forsvar har erklæret kontraktkrig med den svenske Saab-koncern. Den danske del af Saab kan komme i klemme i slagsmålet.

Saab overgiver sig ikke uden kamp, når det gælder den kontrakt som det danske forsvar i går opsagde.

Selv om aftalen er med det svenske moderselskab Saab AB, kan problemerne ramme de danske ansatte i virksomheden.

Direktør i Saab Danmark, Troels Birkedal, fortæller, at der udvikles på systemet i den danske afdeling, så det vil få konsekvenser, at Forsvaret har opsagt kontrakten.

"Vi har nogle folk, der arbejder på systemet sammen med svenskerne. Konsekvenserne vil afhænge af, hvilken løsning man når frem til," siger Troels Birkedal.

Saab fastholder, at firmaet har leveret det, som kontrakten kræver og er altså ikke villig til umiddelbart at godtage opsigelsen.

Langt samarbejde
Det er 12 års samarbejde mellem det danske forsvar og Saab Danmark om et kommando og kontrolsystem til den danske hær, der stoppede i går.

Forsvaret vil ikke vente længere på det såkaldte Daccis-system.

Forsvarskommandoen har i utvetydige vendinger konstateret, at Saab ikke har leveret det, som selskabet skal – og at samarbejdet om det vigtige kommando og kontrol-system indstilles.

Systemet, der har navnet Danish Army Command and Control Information System, Daccis, er udviklet i samarbejde med Mærsk Data Defence, der i begyndelsen af 2007 blev købt af den svenske forsvarsleverandør Saab.

Daccis-systemet skulle give et overblik over slagmarken i realtid, men er i dag kun færdigt i en version, som forsvaret vurderer kun...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Danske Saab-ansatte i klemme i forsvarsbatalje
  2. Side 2
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.