Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tele2-kæring kan kølhale piratsagen

Den to-fløjs krig som Tele2 har indledt mod IFPI i kampen om The Pirate Bay betyder længere ventetid på principiel afklaring.

Internetleverandøren Tele2's kæring af den fogedretskendelse, som i starten af februar pålagde selskabet at spærre kundernes adgang til den svenske internetside The Pirate Bay, vil formentlig udsætte den justifikationssag, som allerede er sat i gang mellem Tele2 og ophavsretshaverne.

Mens kæresagen alene skal afgøre, om betingelserne i det hele taget var opfyldt for at pålægge Tele2 at spærre kundernes adgang med et fogedforbud, skal justifikationssagen tage stilling til, om spærringen er i strid med EU's Infosoc direktiv. Årsagen er, at Danmark muligvis fortolker direktivet anderledes end andre medlemslande.

Men når Tele2 har nu har indledt en kæresag i landsretten, samtidig med at justifikationssagen er sat i gang i byretten, vil de mere overordnede og principielle spørgsmål sandsynligvis først blive behandlet med justifikationssagen, når kæresagen er afsluttet.

Det vurderer Max Sørensen, der er it-advokat hos Dahl i Esbjerg.

"Jeg nægter at tro på, at en byretsdommer vil træffe en afgørelse, før landsretten har talt," siger Max Sørensen.

Udsættelsen sker ifølge it-advokaten for at undgå, at to retsinstanser taler imod hinanden og kommer frem til modstridende afgørelser i samme sag.

"Derfor vil man typisk sætte justifikationssagen i bero, indtil landsretten har truffet sin afgørelse i kæresagen," siger Max Sørensen.

Hvis Tele2 taber kæresagen

Det er altså kæresagen, som bliver behandlet først i retssystemet. Hvis Tele2 taber denne sag, og retten mener, at fogedretten havde grundlag for at pålægge spærringen af The Pirate Bay, så fortsætter justifikationssagen, som om intet var hændt.

Selv om Tele2 taber kæresagen, vil det ikke betyde, at sagsøgerne i justifikationssagen, IFPI med flere, står stærkere.

"Landsretten tager alene stilling til, om der er sandsynliggjort en krænkelse. De går ikke ind og prøver det nærmere," siger Max Sørensen.

Hvis Tele2 vinder kæresagen

Hvis Tele2 vinder den nyindledte kæresag i landsretten, kan tingene udvikle sig i en anden retning. Hvis landsretten i denne sag afgør, at der ikke var grundlag for at fogedretten nedlagde påbud om at Tele2 skulle spærre kundernes adgang til The Pirate Bay, så bortfalder justifikationssagen.

"Hvis landsretten siger, at der ikke skal nedlægges fogedretsforbud, så skal der heller ikke være nogen justifikationssag," fortæller Max Sørensen.

Samtidig vil fogedretskendelsen bortfalde, så Tele2's kunder igen får mulighed for at gå in på piratebay.org.

Met det betyder imidlertid ikke, at slaget mellem teleselskaberne og ophavsretshaverne behøver at slutte her.

Selv om landsretten kommer frem til, at der ikke skal nedlægges et fogedforbud, så kan rettighedshaverne stadig godt få prøvet, om de får krænket deres rettigheder, fortæller it-advokaten.

"Hvis IFPI og rettighedshaverne mener, at der er tale om en krænkelse, så indleder de bare en helt almindelig krænkelsessag mod Tele2," siger Max Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere