Tech Data overtager kriseramte Scribona

Den amerikanske it-virksomhed Tech Data køber køber svenske Scribona. Pris: 125 millioner kroner.

Det bliver den amerikanske it-forhandlervirksomhed Tech Data, der køber svenskbaserede Scribona.

Prisen er opgivet til at ligge mellem 20 og 25 millioner dollar (100-125 millioner kroner.)

Tech Data, der ligger som nummer 109 på det amerikanske erhvervsmagasin Fortunes top 500-liste, overtager Scribonas inventar, udstyr og visse intellektuelle rettigheder, hedder det i en pressemeddelelse.

Salget kommer ikke som den store overraskelse, for Scribona har længe været en kriseramt it-distributør.

Eksempelvis har den danske afdeling af Scribona ikke tjent penge siden 1998, og tabte flere hundrede millioner kroner inden afdelingen blev lukket i slutningen af 2007.

Iagttagere har peget på den tyske investeringsfond Actebis som den mest oplagte køber, men det blev altså en amerikansk virksomhed, der med købet forventer at få bedre adgang til salg på det nordiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere