Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Nu kan du få Microsoft Office i netbaseret udgave

Efter lang tids lukket test slår Microsoft dørene op for en netbaseret udgave af verdens mest udbredte kontor-programmel, Office. Microsoft forventer millioner og atter millioner af brugere.

Computerworld News Service: Microsoft meddeler, at Offices gratis online-komponent bliver offentligt tilgængelig.

Microsoft Office Live Workspace, som stadig er i beta, tillader online-adgang og -deling af Office-dokumenter.

Den blev først tilgængelig i december, da Microsoft åbnede en begrænset beta-test af tjenesten.

Samtidig med den brede tilgængelighed af Workspace, har Microsoft også udsendt nogle opdateringer, som blev tilgængelige sidste uge.

Workspace indeholder nu et aktivitetspanel, der viser brugere en liste over aktiviteter på en side, inklusive bemærkninger om filer, der er blevet tilføjet eller slettet.

Kan oploade flere filer

Brugere har nu mulighed for at oploade flere filer af gangen.

Delingsoplevelsen er også blevet pudset lidt af i denne opdatering, fortæller Eric Gilmore, en senior produktchef hos Microsoft.

Indtil videre kun engelsk

Indtil videre er der kun engelsksprogede versioner af Workspace tilgængelig, men flere sprog vil blive understøttet i fremtiden, siger han.

På trods af konkurrencen fra Googles onlinetjenester, Docs og Spreadsheets, har Microsoft ambitiøse mål for, hvor mange brugere Workspace får. Det samme gælder, når det handler om erhvervslivets potentielle brug af online-tjenesten.

Ifølge en undersøgelse fra Compete havde Google Docs og Spreadsheets fra oktober sidste året gennemsnitligt lige over 1,4 millioner unikke brugere om måneden.

"Vi synes, 1,4 millioner er meget få," siger Microsoft-manden Gilmore.

Mange millioner brugere

Microsoft håber, at Office-brugere også vil bruge Workspace, hvilket vil give mange millioner brugere.

Workspace er et fremskud af Microsofts software-plus-tjensester-strategi, som sigter efter at kombinere software-produkter med online-tjenester.

Workspace er designet til professionelle og forbrugere, som ønsker fjernadgang til dokumenter eller samarbejde mellem adskillige mennesker.

Det er en simplere version af SharePoint, Microsofts samarbejdssoftware-platform til erhverv, men de to vil

"De grundlæggende brikker er på plads med potentialet til på et tidspunkt at bygge bro mellem Active Directory og Windows Live ID," siger Gilmore.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere