Artikel top billede

Dansk it-sikkerhedsselskab tredobler omsætningen

It-sikkerhed kommer mere og mere på agendaen hos danske virksomheder, og det slår igennem i regnskabet hos konsulenthuset B4Restore, der øger såvel omsætning som overskud markant.

Verden er blevet et mere usikkert sted at opholde sig, og det er skidt for nogen og godt for B4Restore, der har specialiseret sig i opbygning og drift af virksomheders backupsystemer med beskyttelse og overvågning af data.

"I det forgangne regnskabsår har vi fået flere nye kunder og mere at lave for vores eksisterende kunder, hvilket delvist skyldes øgede lovkrav til datalagring," siger Jan Hansen, administrerende direktør, B4Restore.

Rene Tivoli-applikationer

Selskabets løsninger er alle applikationer, der ligger oven på IBM's Tivoli Storage Manager (TSM), og de gør ifølge Jan Hansen "dagligdagen lettere for TSM-brugere."

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab viser, at omsætningen er vokset med en faktor tre fra 20 til 63,5 millioner kroner, mens resultatet før skat landede på syv millioner kroner.

Ledelsen i B4Restore har trukket stort set hele overskuddet på 5,2 millioner kroner ud i udbytte og ladet bare 151.222 kroner blive stående i virksomheden som overført resultat.

"Det mener vores revisor er den bedste måde at gøre det på, så sådan har vi altid gjort," siger Jan Hansen.

Kan ikke sammenlignes

Computerworld skrev også om B4Restores regnskab sidste år, men dengang koncentrerede virksomheden sig om regnskabet fra det holdingselskab, der ejer B4Restore, så tallene er ikke direkte sammenlignelige.

"Sidste nyt er, at vi etablerer et separat aktieselskab, hvor softwareudviklingsaktiviteterne, der hidtil har ligget i holdingselskabet, fremover skal ligge," forklarer Jan Hansen.

B4Restore, der blev etableret i 2003, er i det seneste regnskabsår vokset fra seks til ni ansatte, som frem til i dag er blevet til 20. Medarbejderne er fordelt på selskabets hovedafdeling i Århus, en nyetableret filial i Brøndby og en udviklingsenhed i Ukraine.

Moderate forventninger

Om kort tid flytter hovedafdelingen i Århus til nye lokaler i forstaden Viby J, hvor der er bedre plads til at udvide kundekredsen, der omfatter KMD, Bang & Olufsen, LEGO, Vestas, Danfoss og Coloplast.

Forventningerne til omsætningen i indeværende regnskabsår er moderate i forhold til det netop offentliggjorte årsregnskab.

"Der er klart mere potentiale inden for storage, backup og recovery. Men det er gået rigtig stærkt de sidste par år, så nu skal vi lige trække vejret. Et realistisk bud er nok en forøgelse af omsætningen på cirka 10 procent i år," siger Jan Hansen.

Selskabets konkurrenter er blandt andet EMC og til dels IBM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital