Dansk it-sikkerhedsselskab tredobler omsætningen

It-sikkerhed kommer mere og mere på agendaen hos danske virksomheder, og det slår igennem i regnskabet hos konsulenthuset B4Restore, der øger såvel omsætning som overskud markant.

Verden er blevet et mere usikkert sted at opholde sig, og det er skidt for nogen og godt for B4Restore, der har specialiseret sig i opbygning og drift af virksomheders backupsystemer med beskyttelse og overvågning af data.

"I det forgangne regnskabsår har vi fået flere nye kunder og mere at lave for vores eksisterende kunder, hvilket delvist skyldes øgede lovkrav til datalagring," siger Jan Hansen, administrerende direktør, B4Restore.

Rene Tivoli-applikationer
Selskabets løsninger er alle applikationer, der ligger oven på IBM's Tivoli Storage Manager (TSM), og de gør ifølge Jan Hansen "dagligdagen lettere for TSM-brugere."

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab viser, at omsætningen er vokset med en faktor tre fra 20 til 63,5 millioner kroner, mens resultatet før skat landede på syv millioner kroner.

Ledelsen i B4Restore har trukket stort set hele overskuddet på 5,2 millioner kroner ud i udbytte og ladet bare 151.222 kroner blive stående i virksomheden som overført resultat.

"Det mener vores revisor er den bedste måde at gøre det på, så sådan har vi altid gjort," siger Jan Hansen.

Kan ikke sammenlignes
Computerworld skrev også om B4Restores regnskab sidste år, men dengang koncentrerede virksomheden sig om regnskabet fra det holdingselskab, der ejer B4Restore, så tallene er ikke direkte sammenlignelige.

"Sidste nyt er, at vi etablerer et separat aktieselskab, hvor softwareudviklingsaktiviteterne, der hidtil har ligget i holdingselskabet, fremover skal ligge," forklarer Jan Hansen.

B4Restore, der blev etableret i 2003, er i det seneste regnskabsår vokset fra seks til ni ansatte, som frem til i dag er blevet til 20. Medarbejderne er fordelt på selskabets hovedafdeling i Århus, en nyetableret filial i Brøndby og en udviklingsenhed i Ukraine.

Moderate forventninger
Om kort tid flytter hovedafdelingen i Århus til nye lokaler i forstaden Viby J, hvor der er bedre plads til at udvide kundekredsen, der omfatter KMD, Bang & Olufsen, LEGO, Vestas, Danfoss og Coloplast.

Forventningerne til omsætningen i indeværende regnskabsår er moderate i forhold til det netop offentliggjorte årsregnskab.

"Der er klart mere potentiale inden for storage, backup og recovery. Men det er gået rigtig stærkt de sidste par år, så nu skal vi lige trække vejret. Et realistisk bud er nok en forøgelse af omsætningen på cirka 10 procent i år," siger Jan Hansen.

Selskabets konkurrenter er blandt andet EMC og til dels IBM.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.