Artikel top billede

Partier udskyder beslutning om tvangs-medielicens

En omlægning af licensen er blevet udskudt til senere på året. Forhandlingerne strandede blandt andet, fordi DF ville ikke bruge penge på DR, fortæller SF's Holger K. Nielsen

Den omlægning af licensen, der ifølge DR ville medføre en ekstra licensindtægt på 75 millioner kroner, er blevet udskudt.

Det skriver business.dk.

Der har været intense forhandlinger mellem regeringen og de øvrige partier i Folketinget om den omvendte licensmodel, som regeringen hidtil har modsat sig.

Den omvendte licensmodel medfører, at alle danskere i udgangspunktet skal betale licens, og ikke som nu tilmelde sig.

Hvad skal pengene gå til?

"Det handlede om en framelde-model i sammenhæng med en replanlægning af FM-båndet, og hvad pengene i øvrigt skulle bruges til," fortæller medieordfører for SF, Holger K. Nielsen, til Computerworld.

Den store knast i forhandlingerne var fordelingen af den ekstra sum penge, som den omvendte licensmodel vil resultere i.

Penge som Dansk Folkeparti er imod at lade indgå i DR's eksisterende budget.

Partiet ønsker, at de ekstra midler skal gå til finansiering af den bebudede replanlægning af FM-båndet, der skal give flere landsdækkende, kommercielle radiokanaler. SF og flere andre partier ønsker derimod, at pengene skal gå til DR.

"DF ville ikke bruge penge på DR"

Ifølge SF's medieordfører var der dog flere forklaringer på udskydelsen.

"Det skyldes, at det var et forkert tidspunkt, forhandlingerne fandt sted på. Pludselig blev det fremskyndet af finanslovsforhandlingerne, selv om man er i gang med en midtvejs-evaluering. Derfor var tiden ikke moden til det," siger Holger K. Nielsen.

"Men hovedgrunden, til at vi ikke blev enige, var, at Dansk Folkeparti ikke ville bruge nogen penge på Danmarks Radio."

Forhandlingerne ser nu ud til først at blive genoptaget, når revisionsfirmaet KPMG er færdig med en rapport om DR's milliardbyggeri, der har overskredet budgettet med 1,7 milliarder kroner.

Det har ikke umiddelbart været muligt at træffe Dansk Folkepartis kultur- og medieordfører, Karin Nødgaard, for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere