ICANN ser frem til udløb af aftale med USA

I 10 år har non-profit organisationen, der driver internettets domænenavnsystem været underlagt USA's handelsministerium.

Computerworld News Service: The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) er ved at kigge på, hvordan organisationen skal tage sig ud, efter den nuværende aftale (memorandum of understanding) med det amerikanske handelsministerium udløber i september 2009.

ICANN, non-profit organisationen der driver internettets domænenavnesystem, har foreslået, at den skal blive uafhængig af handelsministeriets opsyn, når den nuværende fælles projektaftale (Joint Project Agreement) med ministeriet udløber.

Global ledelselsform
Ministeriets aftale med ICANN har været på plads siden 1998, men i de senere år har repræsentanter for andre lande sat spørgsmålstegn ved, hvorfor den amerikanske regering skal have det primære opsyn med organisationen.

ICANN har lavet betydelige forbedringer inden for tilskrivelse af ansvar, gennemsigtighed og andre områder, siden handelsministeriet fornyede aftalen i september 2006, udtaler Paul Levins, ICANN's administrerende direktør og vicedirektør for erhvervsanliggender.

ICANN's mål, efter aftalen med handelsministeriet udløber, er at udvide til en global ledelsesform, der tillader input fra en bred vifte af internetorganisationer, udtaler han.

"Det, vi forsøger at gøre, er at sikre, at det ansvar, som organisationen nu har, ansvaret over for alle interessenter, er låst på plads for altid. Vi vil forsøge at fastholde den eksisterende model i det lange løb," udtaler Paul Levins fredag.

Offentlig høring
Nogle har foreslået, at aftalen med det amerikanske ministerium burde bestå for at sikre ansvarlighed.

"Det faktum, at ICANN gør fremskridt i retning af at leve op til sit ansvar, betyder ikke, at aftalen ikke længere er nødvendig," kommenterer Thomas Lenard, direktør og seniormedlem i den konservative tænketank iGrowthGlobal.
Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.