Artikel top billede

YouTube vil sprede bruger-videoer over nettet

Reportage: Google forsøger med YouTube at sprede brugernes indhold ud over internettet sammen med reklamer.

New York: ”Hvert minut bliver der lagt 10 timers video ind på YouTube”

Ifølge Philip Inghelbrecht, strategisk udviklingspartner i YouTube og Google ligger der store muligheder for at profitere af de nærmest uendelige mængder indhold, som brugerne producerer til video website YouTube.

”Vi vil syndikere det indhold ud på så mange platforme som muligt, så brugere kan tage det og bruge det på deres egne websites,” pointerede Philip Inghelbrecht.

Udnytte brugerne

På den måde forsøger Google og datterselskabet YouTube at udnytte det fragmenterede landskab af teknologiske platforme, hvor brugerne ikke alene producerer eget indhold.

Men også professionelt produceret indhold fra film og fjernsyn finder vej til private websites og sociale netværk i massevis.

”Mange virksomheder ser dette som en slags ’de tusinde snits død’, når alle de websites tager deres indhold. Vi prøver i stedet at se det fragmenterede landskab som en mulighed,” sagde Philip Inghelbrecht.

Han var en af talerne på det årlige Media Summit 2008 i New York, hvor repræsentanter for nye og gamle medier mødes for at diskutere, hvordan fremtiden ser ud for en medieverden i konstant forandring.

”Vi vil hellere forsøge at tjene penge på det indhold, som brugerne ligger ind, for så at sende pengene videre til de, der måtte have ophavsrettighederne til materialet i stedet for bare at udelukke det,” sagde Philip Inghelbrecht.

Dramatisk skifte forventes

I IBM har analytikerne forsøgt at greje, hvilken retning udviklingen går.

”49 procent af annoncørerne forventer et dramatisk skifte væk fra de traditionelle medier,” sagde Steven Abraham, medieanalytiker for IBM Global Services.

”Nøglerne til kongeriget vil tilhøre dem, som kan vise annoncørerne, hvor brugerne vil være. Og vi kan se annoncørerne følge efter brugernes indhold,” sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere