3-ejer bremser tabet på 3G-forretningen

Hovedaktionæren i teleselskabet 3 har løftet indtjeningen med 50 procent i det seneste halvår. Men 3G-forretningen halter stadig.

3G-statsningerne koster fortsat på bundlinjen for det Hong Kong-baserede Hutchision Whampoa, der blandt andet ejer 60 procent af teleselskabet 3.

Tallene viser dog, at 3G-aktiviteterne har stabiliseret sig, mener analytiker Alexander Chia hos Standard and Poor's Equity Research in Kuala Lumpur.

”Spørgsmålet er, om forbedringerne kan fortsætte med den afmatning, der opleves i Europa," siger han til bloomberg.com.

Store forventninger
Hutchision Whampoa har positive forventninger til 3-gruppen i 2008.

I 2007 tabte 3-gruppen cirka 12 milliarder kroner før skat sammenlignet med et tab på 13 milliarder et år tidligere.

Hutchision Whampoa oplevede imidlertid fremgang på andre forretningsområder, som har gjort det muligt at løfte indtjeningen med 50 procent i det fjerde år med tab på 3G-forretningen, skriver Bloomberg.com.

Samlet øgede selskabet indtjeningen til 1,2 milliarder kroner fra 800 millioner kroner året før i anden halvdel af selskabets regnskabsår, viser beregninger foretaget på baggrund af selskabets årsregnskab og tidligere offentliggjorte halvårstal, skriver nyhedstjenesten.

3-gruppen har samlet set 15,8 million 3G-abonnenter i Danmark, Sverige, Italien, Storbritannien, Australien, Irland og Østrig. I august sidste år var tallet 14,5 millioner abonnenter, skriver Bloomberg.com.

Satsningen på 3G-tjenester, der blandt andet skal gøre det muligt at foretage trådløs transmission af data som musik og video ved høje hastigheder til telefoner og andre bærbare enheder, har kostet selskabet milliarder af kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.