Artikel top billede

Dansk Standard siger ja til OOXML

Dansk Standard siger ja til at gøre Microsoft-formatet Open XML til en ISO-standard. Dermed ændrer Dansk Standard holdning fra et 'Nej med kommentarer' til et 'Ja'.

Dansk Standard vil på vegne af Danmark stemme ja til at gøre dokumentformatet OOXML til en ISO-standard, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard afgøres i de internationale standardiserings-organisationer ISO i løbet af kort tid.

Dansk Standard indstilling til det oprindelse forslag blev i første omgang et ”Nej med kommentarer”, hvor Dansk Standard på vegne af Danmark tilkendegav at ville arbejde for at få OOXML godkendt som en ISO-standard under forudsætning af 168 kommentarer blev taget med i det videre arbejde.

Dansk Standard konstaterer fredag i en pressemeddelelse, at de danske kommentarer til det oprindelige forslag er imødekommet, og at man på den baggrund har valgt at ændre Danmarks stemme til den internationale ISO-organisation til et ’Ja’.

Ifølge Dansk Standard har den danske strategi under hele processen været at arbejde for at øge OOXML’s åbenhed og interoperabilitet som forudsætning for stemme for at gøre dokumentformatet fra Microsoft til en ISO -standard.

Hos Microsoft Danmark hilser administrerende direktør Jørgen Bardenfleth med tilfredshed, at den danske stemme er ændret fra et ’Nej med kommentarer ’til et ’Ja’.

Han håber, at det også bliver et til et samlet ja til OOXML som en ISO-standard, når de enkelte landes tilkendegivelser til den internationale standardiseringsorganisation bliver gjort op.

”Vi tror, at det bliver til glæde for både vores kunder for andres kunder,” siger Jørgen Bardenfleth, der mener, at ISO vil kunne bidrage positivt til den videre udvikling af OOXML.

De nationale standardiseringsorganisationer skal senest den 29. marts have afgivet deres stemme til ISO-organisationen. Herefter vil ISO komme med en endelig udmelding om, hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere