Dansk Standard siger ja til OOXML

Dansk Standard siger ja til at gøre Microsoft-formatet Open XML til en ISO-standard. Dermed ændrer Dansk Standard holdning fra et 'Nej med kommentarer' til et 'Ja'.

Dansk Standard vil på vegne af Danmark stemme ja til at gøre dokumentformatet OOXML til en ISO-standard, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard afgøres i de internationale standardiserings-organisationer ISO i løbet af kort tid.

Dansk Standard indstilling til det oprindelse forslag blev i første omgang et ”Nej med kommentarer”, hvor Dansk Standard på vegne af Danmark tilkendegav at ville arbejde for at få OOXML godkendt som en ISO-standard under forudsætning af 168 kommentarer blev taget med i det videre arbejde.

Dansk Standard konstaterer fredag i en pressemeddelelse, at de danske kommentarer til det oprindelige forslag er imødekommet, og at man på den baggrund har valgt at ændre Danmarks stemme til den internationale ISO-organisation til et ’Ja’.

Ifølge Dansk Standard har den danske strategi under hele processen været at arbejde for at øge OOXML’s åbenhed og interoperabilitet som forudsætning for stemme for at gøre dokumentformatet fra Microsoft til en ISO -standard.

Hos Microsoft Danmark hilser administrerende direktør Jørgen Bardenfleth med tilfredshed, at den danske stemme er ændret fra et ’Nej med kommentarer ’til et ’Ja’.

Han håber, at det også bliver et til et samlet ja til OOXML som en ISO-standard, når de enkelte landes tilkendegivelser til den internationale standardiseringsorganisation bliver gjort op.

”Vi tror, at det bliver til glæde for både vores kunder for andres kunder,” siger Jørgen Bardenfleth, der mener, at ISO vil kunne bidrage positivt til den videre udvikling af OOXML.

De nationale standardiseringsorganisationer skal senest den 29. marts have afgivet deres stemme til ISO-organisationen. Herefter vil ISO komme med en endelig udmelding om, hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.