Få bruger gratis sikkerhedstjek

Det stort opsatte initiativ til at sikre danskernes pc'er er langt fra det forventede antal brugere. Det overrasker ikke sikkerhedsekspert, som mener, at it-borger.dk's sårbarhedstest er spild af penge.

Siden lanceringen af it-borger.dk's sårbarhedstest i midten af februar er godt 61.000 pc'er blevet testet igennem.

Men godt en måned efter starten er brugertallet faldet drastisk.

Det viser en opgørelse, som IT- og Telestyrelsen har udført for Computerworld.

Mandag 17. marts gennemførte således 338 brugere testen, 240 brugere gennemførte testen tirsdag 18. marts, mens sårbarhedstesten blev gennemført 255 gange onsdag 19. marts.

Dermed ligger brugertallet nu noget lavere end det gennemsnit på lidt over 1.400 test per dag, der er blevet gennemført siden testens lancering.

Forventede ikke 500 brugere
Og i et svar til Udvalget for Videnskab og Teknologi forventer videnskabsminister Helge Sander således omkring 500 test per dag.

"Baseret på erfaringer fra den svenske sårbarhedstest er forventningen, at der gennemføres cirka 500 test per dag, efter nyhedsinteressen har lagt sig," siger Helge Sander som svar på et spørgsmål fra Udvalget for Videnskab og Teknologi baseret på den kritik, en sikkerhedsekspert tidligere har været ude med af sårbarhedstesten.

Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.