Skandale om åbne standarder lurer i horisonten

En af deltagerne i det rådgivende udvalg under Dansk Standard peger på, at kritikken blandt udvalgsdeltagerne hele tiden er blevet større, og han står derfor uforstående overfor rådets ja til OOXML.

"Dette er en skandale! Jeg er chokeret og kan ikke finde ord."

Så klokkeklart lyder det fra teknologidirektør Håkon Wium Lie fra norske Opera Software, der kalder Norges beslutning om at sige ja til OOXML for en skandale.

Der er altså lukket op for posen i vores broderland.

Den danske debat har foreløbig været noget mere afdæmpet, men der er kæmpe krusninger under overfladen.

Krusninger, der ifølge formanden for open source-leverandørerne, kan have samme format i Danmark som det har været tilfældet i Norge.

"Det vi har set i Danmark minder til forveksling om det, der er sket i Norge," siger Morten Kjærsgaard.

Parterne har udadtil ikke givet slip på følelserne, men hvis man skal tro indholdet af diverse debatindlæg er Dansk Standards beslutning yderst kontroversiel.

Mødedeltagerne fra det rådgivende udvalg under Dansk Standard har pligt til ikke at referere fra møderne, men rygterne stortrives og der er flere røster fremme om, at der var dobbelt så mange modstandere som tilhængere i det rådgivende udvalg.

Samtidig skulle det seneste møde være forløbet under kæmpe skænderier, hvor skældsordene har siddet løst.

Klar beslutning trods uenighed
Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne har deltaget i møderne i det råd, som skal rådgive Dansk Standard i spørgsmålet om de åbne standarder.

Han vil ikke referere fra møderne, men udviser skepsis overfor den beslutning som Dansk Standard er endt med.

Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.