Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sean Maloney har været teknisk assistent for Andy Grove. Han er nu øverst ansvarlig for salg og marketing i Intel. (Foto: Dan Mygind)

Intel: Ny Classmate-pc også til vestlige skolebørn

En ny generation af Classmate-pc'er vil ikke kun henvende sig til udviklingslande. Computerworld har talt med Intels øverst ansvarlige for salg og marketing om vestens behov for billige pc'er til skolebørn.

Den øverst ansvarlige for Intels salg og marketing er på en kort visit i den engelske hovedstad, da Computerworld møder ham for at høre nærmere om Intels strategi for blandt andet den kommende Classmate-pc.

Classmate var oprindeligt tiltænkt som pc til udviklingslandene, men Intel har ændret deres strategi på det område.

Pc'er fundamental i undervisning

"Alle børn har behov for adgang til internettet. Det er en fundamental del af undervisningen i dag. Det behøver ikke nødvendigvis at være en stor dyr Notebook, men en simpel, billig og robust pc, der appellerer til alle indkomstgrupper," siger Sean Maloney.

Intel mener selv, at den næste generation af Classmate lever op til de krav og den nye generation Classmate vil da også blive markedsført i USA og Europa. Specielt undervisningssektoren er et interessant område for Intel.

"Vi arbejder allerede sammen med uddannelsessektoren. Vi er i dialog med regeringer om at introducere computere i klasseværelserne," siger Sean Maloney.

Kort før Computerworlds udsendte møder Sean Maloney i PR-firmaet Hill & Knowltons lokaler i Soho, er der tre personer, der forlader mødelokalet.

Det viser sig, at det er rådgivere for den engelske uddannelsessektor, der har haft møde med Sean Maloney.

De har blandt andet diskuteret hvordan Intel-teknologi kan anvendes i det engelske uddannelsesystem.

"Ja, jeg havde et møde med rådgivere for den engelske regering vedrørende uddannelsessektoren og vores teknologi," siger Sean Maloney, der dog ikke ønsker at uddybe de konkrete detaljer i mødet.

Undergraver et lukrativt marked?

Sean Maloney vil ikke helt godtage Computerworlds udsendte præmis om, at blandt andet Asus EEE PC har fået Intel til at ændre strategi med hensyn til Classmate. Sean Maloney har selv sin Asus EEE PC liggende på mødebordet. Han fremhæver, at den også anvender Intel-chips.

Fortsættes...

Primært til mindre børn

Med forlydender om, at Classmate-pc'erne vil prissættes omkring 250 - 300 dollars, er der dog ikke tvivl om, at Classmate befinder sig i samme markedssegment som EEE PC.

Er der ikke en risiko for, at Intel med introduktion af lavpris-pc'er underminerer markedet for kraftigere bærbare med eksempelvis Core 2 Duo-processorer?

Nej, ikke ifølge Sean Maloney.

"De her små bærbare er primært til børn. Når de bliver 12, 13, 14 år vil de nok gerne have en større og kraftigere maskine med DVD-drev," mener Sean Maloney.

No beef with OLPC

Classmate-pc skal dog stadigvæk også anvendes i udviklingslandene. Der har tidligere været anvendt knubbede ord mellem Intel og OLPC-projektet. Blandt andet fordi OLPC har valgt at anvende AMD-chips.

Samtidigt kan udviklings-pc'erne være med til at danne et marked for den næste milliard pc-brugere. En ikke uinteressant side-effekt af det velgørende arbejde.

Sean Maloney mener dog, at der er plads til både OLPC og Classmate i udviklingssammenhæng.

"Jeg ønsker OLPC alt muligt held. Der er mange ting, der kan laves på det her område," siger Sean Maloney.

Han fremhæver, at hjælpen ikke kun skal være et spørgsmål om at sende pc'er til udviklingslandene, men også om at hjælpe en lokal it-industri igang.

"Vi tror, at mange af landene kan designe og fabrikere pc'erne selv. Du kan hjælpe den lokale industri med at få en it-industri startet. Det er ikke kun et spørgsmål om, at de skal købe en computer fra firmaer, der befinder sig langt væk. Vi har mange partnere, der producerer i udviklingslandene," siger Sean Maloney.

Læs mere senere om Intels planer for Atom-processoren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere