Artikel top billede

Aprilsnar på it'sk - hoppede du på dem?

Ligesom Computerworlds historie om gratis internet til DSB-pendlere bød 1. april på store som små finurligheder i medierne. Her er et udpluk, hvor alt lige fra X Factor, TDC og Gmail var indblandet.

Politikens bud på en 1. aprils vits inkludererede både søsterbladet Ekstra Bladet og TDC.

10 minutter inde på 1. april lagde Politiken historien 'Heidi røg ud af X Factor ved sms-fejl' online. For alle de mange seere måtte det være en klar skandale, at en deltager i seersuccessen, Heidi, havde tabt på en teknisk fejl. X Factor-dommer Thomas Blachman syntes, at det var brand-uretfærdigt og forlangte, at finalen går om.

Historien røg på forsiden af søsterbladet Ekstra Bladet klokken fem minutter i syv om morgenen. Og efter et par timer kunne TDC ikke længere holde sig fra at dementere skandalen ved at udsende en pressemeddelelse til blandt andet Computerworlds redaktion med overskriften 'Alle 350.000 sms'er nåede frem til X Factor'.

Google-nar!

Men Aprilsnar er jo ikke bare et dansk fænomen. Også Google har været på banen med en 'Aprils Fools'.

Her tilbød tilbød man kunderne en 'Gmail Custom TimeTM', der går ud på, at brugerne kan tilbagedatere deres gmails, så de altid kommer til tiden. Se, det er jo et tilbud, der vil noget. Ikke flere pinlige forsinkede 'ups-tillykke-med-fødselsdagen-kære-mor'.

Morsomt? meningerne var delte. Sidste års Google-aprilsnar med opfindelsen Google-papir var måske bedre?

Spejlreflekser

Men it-verdenen bød på mere af samme slags. Ja, selv her i huset hos vores søsterblad PC World havde Mikkel nyheden om verdens første mobiltelefon med spejlreflekskamera indbygget. 'CaNo Quasimodo' er et samarbejde mellem Nokia og Canon.

Ja, min gud, hvad vil du mer'?

Også Newz.dk måtte med beklagelse rykke ud med sandheden om, at der var så massive ophavsretlige problemer med at bruge billeder, at alle billeder nu skulle håndtegnes.

Og det var de sgu. Men kønne, nej det var de ikke, syntes denne skribent.

Nyhed med varme

Også Dansk Fjernvarme havde en nyhed på hjemmesiden om, at man nu kunne komme på nettet over sin radiator. Se, det var da en nyhed med et praktisk anvendeligt indhold for menigmand, der måtte være træt af at betale for bredbånd hos for eksempel TDC.

Hører man til de, der godt kan lide mere tvetydige, skal man måske ikke læse Computerworlds forsøg. I stedet kan man kigge lidt på bladet Wired, der har adskillige af slagsen på forsiden her 1. april. Hvad med den om militæret, der er i gang med at hyre bloggere i al hemmelighed?

Velbekomme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.