Artikel top billede

Aprilsnar på it'sk - hoppede du på dem?

Ligesom Computerworlds historie om gratis internet til DSB-pendlere bød 1. april på store som små finurligheder i medierne. Her er et udpluk, hvor alt lige fra X Factor, TDC og Gmail var indblandet.

Politikens bud på en 1. aprils vits inkludererede både søsterbladet Ekstra Bladet og TDC.

10 minutter inde på 1. april lagde Politiken historien 'Heidi røg ud af X Factor ved sms-fejl' online. For alle de mange seere måtte det være en klar skandale, at en deltager i seersuccessen, Heidi, havde tabt på en teknisk fejl. X Factor-dommer Thomas Blachman syntes, at det var brand-uretfærdigt og forlangte, at finalen går om.

Historien røg på forsiden af søsterbladet Ekstra Bladet klokken fem minutter i syv om morgenen. Og efter et par timer kunne TDC ikke længere holde sig fra at dementere skandalen ved at udsende en pressemeddelelse til blandt andet Computerworlds redaktion med overskriften 'Alle 350.000 sms'er nåede frem til X Factor'.

Google-nar!

Men Aprilsnar er jo ikke bare et dansk fænomen. Også Google har været på banen med en 'Aprils Fools'.

Her tilbød tilbød man kunderne en 'Gmail Custom TimeTM', der går ud på, at brugerne kan tilbagedatere deres gmails, så de altid kommer til tiden. Se, det er jo et tilbud, der vil noget. Ikke flere pinlige forsinkede 'ups-tillykke-med-fødselsdagen-kære-mor'.

Morsomt? meningerne var delte. Sidste års Google-aprilsnar med opfindelsen Google-papir var måske bedre?

Spejlreflekser

Men it-verdenen bød på mere af samme slags. Ja, selv her i huset hos vores søsterblad PC World havde Mikkel nyheden om verdens første mobiltelefon med spejlreflekskamera indbygget. 'CaNo Quasimodo' er et samarbejde mellem Nokia og Canon.

Ja, min gud, hvad vil du mer'?

Også Newz.dk måtte med beklagelse rykke ud med sandheden om, at der var så massive ophavsretlige problemer med at bruge billeder, at alle billeder nu skulle håndtegnes.

Og det var de sgu. Men kønne, nej det var de ikke, syntes denne skribent.

Nyhed med varme

Også Dansk Fjernvarme havde en nyhed på hjemmesiden om, at man nu kunne komme på nettet over sin radiator. Se, det var da en nyhed med et praktisk anvendeligt indhold for menigmand, der måtte være træt af at betale for bredbånd hos for eksempel TDC.

Hører man til de, der godt kan lide mere tvetydige, skal man måske ikke læse Computerworlds forsøg. I stedet kan man kigge lidt på bladet Wired, der har adskillige af slagsen på forsiden her 1. april. Hvad med den om militæret, der er i gang med at hyre bloggere i al hemmelighed?

Velbekomme.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital