Artikel top billede

Forsvarskoks fører til fyringer hos Saab Danmark

Saab i Danmark fyrer et ukendt antal medarbejdere som en direkte konsekvens af, at forsvaret har opsagt kontrakten på det store Daccis-system.

Problemerne med forsvarets store DACCIS-system fører nu til fyringer ved leverandøren Saab.

Firmaets kontrakt med forsvaret blev opsagt i februar, og nu koster det et endnu ukendt antal medarbejdere jobbet.

Firmaet oplyser i en pressemeddelelse, at der forhandles i samarbejdsudvalget om afskedigelser.

”Vi har forud for dette forløb undersøgt alle muligheder, og indledningen af forhandlingen med medarbejderne er på nuværende tidspunkt et uundgåeligt og nødvendigt skridt," siger Troels Birkedal, administrerende direktør i Saab Danmark.

Han forklarer, at firmaet først vil undersøge mulighederne, før der finder afskedigelser sted.

"Formålet er at undersøge forskellige, alternative muligheder for de højt kvalificerede og dygtige medarbejdere, der bliver berørt af processen, og at planlægge et ordentligt forløb i så god tid som muligt,” siger Troels Birkedal.

Ingen enighed

Selv om Saab Danmark altså nu skrider til afskedigelser, har firmaet ikke strakt våben i forhold til uenigheden om DACCIS.

Mens forsvaret siden opsigelsen af kontrakten har fastholdt, at Saab skal tilbagebetale de 147 millioner, som den seneste del af Daccis har kostet, så er Saabs direktør uenig.

Saab understreger trods meddelelsen om afskedigelser i dag, at firmaet fortsat ikke mener, at opsigelsen af Daccis-kontrakten er berettiget.

Saab Danmark meddeler desuden, at årets vækstplaner og aktiviteter på andre forretningsområder bibeholdes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere