Overvågning af svenskerne koster millioner af kroner

Budgettet i den svenske overvågningsmyndighed FRA stiger betragteligt efter køb af supercomputer til at overvåge datatrafik. Allerede nu ønsker FRA dog at investere i endnu en supercomputer.

Den svenske overvågningsmyndighed Forsvarets Radioanstalt (FRA) havde sidste år et budget på godt 450 millioner danske kroner, en stigning på 40 millioner i forhold til 2006.

Det forhøjede budget skyldes blandt andet myndighedens indkøb af en af verdens hurtigste supercomputere.

I 2009 forventer myndigheden at øge udgifterne til 470 millioner danske kroner.

Det er Computerworlds svenske søsterblad, Computer Sweden, der har fået fat i FRA's budgetter for i år og næste år.

Heri skriver FRA også, at det allerede nu er blevet nødvendigt med endnu en supercomputer.

Behov for endnu mere regnekraft
Ifølge Computer Sweden skriver FRA nemlig i budgetredegørelsen for 2009-2011, at udbredelsen af krypteringsværktøjer bliver stadig større blandt almindelige mennesker og dermed også for terrorister og forbrydere.

Og derfor kræver det endnu mere regnekraft at overvåge datatrafikken ind og ud af Sverige, som den svenske regering har lagt op til.

Et forslag som i øvrigt fik Google til at sammenligne Sverige med Kina.

FRA fastslår samtidig i budgetredegørelsen, at budgettet, som det ser ud nu, kun tillader endnu en yderligere investering i regnekraft i perioden 2008 til 2019. Det indebærer, at regnekraften kun kan øges hvert syvende eller ottende år, og det er helt utilstrækkeligt, skriver FRA ifølge Computer Sweden.

Præcist hvor meget ekstra, der er behov for, nævner FRA dog ikke, ligesom myndigheden heller ikke har svaret på Computer Swedens henvendelser.

Samtidig er det også forbundet med store udgifter til personel at skulle overvåge datatrafikken ind og ud af Sverige.

Det private erhvervsliv skriger nemlig ifølge FRA på kompetente medarbejdere inden for dette felt, og det kan drive også drive omkostningerne i vejret.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.