Artikel top billede

Overvågning af svenskerne koster millioner af kroner

Budgettet i den svenske overvågningsmyndighed FRA stiger betragteligt efter køb af supercomputer til at overvåge datatrafik. Allerede nu ønsker FRA dog at investere i endnu en supercomputer.

Den svenske overvågningsmyndighed Forsvarets Radioanstalt (FRA) havde sidste år et budget på godt 450 millioner danske kroner, en stigning på 40 millioner i forhold til 2006.

Det forhøjede budget skyldes blandt andet myndighedens indkøb af en af verdens hurtigste supercomputere.

I 2009 forventer myndigheden at øge udgifterne til 470 millioner danske kroner.

Det er Computerworlds svenske søsterblad, Computer Sweden, der har fået fat i FRA's budgetter for i år og næste år.

Heri skriver FRA også, at det allerede nu er blevet nødvendigt med endnu en supercomputer.

Behov for endnu mere regnekraft

Ifølge Computer Sweden skriver FRA nemlig i budgetredegørelsen for 2009-2011, at udbredelsen af krypteringsværktøjer bliver stadig større blandt almindelige mennesker og dermed også for terrorister og forbrydere.

Og derfor kræver det endnu mere regnekraft at overvåge datatrafikken ind og ud af Sverige, som den svenske regering har lagt op til.

Et forslag som i øvrigt fik Google til at sammenligne Sverige med Kina.

FRA fastslår samtidig i budgetredegørelsen, at budgettet, som det ser ud nu, kun tillader endnu en yderligere investering i regnekraft i perioden 2008 til 2019. Det indebærer, at regnekraften kun kan øges hvert syvende eller ottende år, og det er helt utilstrækkeligt, skriver FRA ifølge Computer Sweden.

Præcist hvor meget ekstra, der er behov for, nævner FRA dog ikke, ligesom myndigheden heller ikke har svaret på Computer Swedens henvendelser.

Samtidig er det også forbundet med store udgifter til personel at skulle overvåge datatrafikken ind og ud af Sverige.

Det private erhvervsliv skriger nemlig ifølge FRA på kompetente medarbejdere inden for dette felt, og det kan drive også drive omkostningerne i vejret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere