Sander afviser politisk indblanding i OOXML-sag

Videnskabsminister Helge Sander afviser blankt, at hans ministerium har blandet sig i Dansk Standards svar til ISO om OOXML.

Hverken Bendt Bendtsen (K) eller Helge Sander (V) blandede sig i Dansk Standards afgørelse til fordel for OOXML i sidste uge.

Det har videnskabsminister Helge Sander nu gjort klart, efter Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti havde stillet et såkaldt paragraf 20 spørgsmål til ministeren.

Baggrunden for spørgsmålet er de mange rygter om den lukkede del af Dansk Standards møder.

Morten Messerschmidt spurgte om der havde været kontakt mellem ministeriet og Dansk Standard.

Ingen kontakt
Det afviser Helge Sander, som desuden har spurgt sin kollega i Erhvervs- og Økonomiministeriet, Bendt Bendtsen om, hvorvidt der har været kontakt til Dansk Standard.

Heller ikke Erhvervs- og Økonomiministeriet har ifølge svaret været i kontakt med Dansk Standard.

I svaret forklarer Helge Sander, at IT- og Telestyrelsen, som hører under Videnskabsministeriet, har deltaget som observatør i det udvalgsarbejde, der fandt sted i Dansk Standard.

Flere spørgsmål
Morten Messerschmidt har dog ikke fået svar på sit seneste spørgsmål i forbindelse med ISO-certifceringen af OOXML.

I slutningen af sidste uge sendte han nemlig endnu et spørgsmål til ministeren.

Denne gang vil han gerne have ministerens vurdering af, om ISO har taget højde for en række problemer med interoperabilitet, som IT- og Telestyrelsen konstaterede i en rapport fra november sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.