Analytikere uenige om Microsofts fremtid

Gartneranalytikere peger på, at Microsoft kan få problemer med Windows i takt med, at blandt andet webapplikationer vinder frem. Men Microsoft ser også den udvikling, mener IDC.

På Gartner-konferencen Emerging Trends talte to Gartner-analytikere om, at Windows – og dermed Microsoft – står over for en række udfordringer i de næste par år.

Udover de gængse problemer som lang udviklingstid for operativsystemerne og kompatibilitetsproblemer mellem forskellige platforme, peger Gartner ifølge CIO.com også på andre store udfordringer for softwarekæmpen.

Gartner-analytikerne Neil MacDonald og Michael Silver ser således problemer for salget af Vista i fremtiden med henvisning til en forventet lav vækstrate i pc-salget på to til otte procent mellem 2005 og 2011.

Og der, hvor salget af pc'er spurter frem med 16 til 24 procent, er det som regel pc'er med mindre hukommelse, som derfor ikke kan køre det hukommelseskrævende Vista.

Det skyldes blandt andet kompleksiteten i Windows, der stiller høje krav til pc'ens hardware.

Derudover er der også problemer for Vista i forhold til forskellige platforme som smartphones og minicomputere, mener Gartner.

Vista kommer
Men hos analysehuset IDC mener man, at udbredelsen af Vista er på vej.

På verdensplan er der ifølge IDC Vista på 14 procent af alle Windows-pc'er. Det tal forventer analysehuset vil blive lidt mere end fordoblet i løbet af i år. Og om fire til fem år vil der være Vista på op mod 90 procent af samtlige Windows-pc'er, forudser IDC.

IDC har ikke nogen opgørelse over udbredelsen af Vista i Danmark, men analytiker Anders Elbak vurderer, at styresystemet så småt er ved at vinde indpas.

"XP er stadig størst, men Vista er efterhånden ganske udbredt i Danmark. På privatsiden er langt størstedelen af pc'er siden lanceringen født med Vista. Og på erhvervssiden sker det typisk i forbindelse med løbende opdateringer, så man har både XP og Vista," siger Anders Elbak fra IDC.

"Men der kommer ikke et kæmpe skift af de eksisterende pc'er. Det er primært drevet af nysalg og nogle enkelte større ændringer. Der ikke den store drivkraft i opgraderinger bare for at opgradere," siger Anders Elbak.

Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.