Microsoft på vej med Google Apps-udfordrer

Der har længe floreret rygter om, at en lavprisversion af Office skulle være under udvikling. Nu bekræfter Microsoft, at den er lige rundt om hjørnet og, at der er tale om langt mere end bare Office.

Der har været mange spekulationer om, at Microsoft er i fuld gang med en konkurrent til gratis kontorpakker som OpenOffice og Google Apps.

Efter alt at dømme bliver det Albany-pakken, som skal tage konkurrencen op med disse produkter.

Microsoft har nemlig bekræftet, at projektet, som går under kodenavnet Albany, er i den afsluttende betatest-fase og at lanceringen vil ske inden udgangen af dette år.

Vifte af programmer
Der er dog tale om langt mere end Office. Pakken kommer nemlig til at rumme en hel samling af firmaets programmer.

Formålet er at gøre det nemmere for brugerne at få en komplet software-samling til pc’ern ved blot at installere en dvd-skive. Der skal dog være installeret et styresystem på computeren, før Albany kan installeres.

"Software-pakker er henvendt til hr. og fru Danmark, der vil installere alle de nødvendige programmer på en gang. De avancerede prc-brugere er ikke målgruppen for Albany-pakken," siger Thomas Schnegelsberg, der er divisionsscef for Office i Danmark.

"Denne gruppe vil sikkert hellere selv bestemme, hvilke programmer deres maskine skal indeholde."

Mere end en kontorpakke
Albany vil blandt andet indeholde software fra Microsoft Office Home og Student 2007-pakken samt elementer fra Office Live, Live Mail, Messenger og Photos.

Desuden er sikkerheds- og antiviruspakken Windows Live OneCare inkluderet.

Nogle af programmerne kan afvikles på den lokale maskine, mens andre fungerer som lejet software.

Albany-pakken bliver således en kombination af lokal og online-baseret-software, hvor grundpakken bliver solgt på en dvd-skive.

"Man køber installations-dvd’en og tegner i samme ombæring et abonnement på tjenesten. Det giver ret til eksempelvis opdateringer til antivirusprogrammet," fortæller Thomas Schnegelsberg.

"Ved at samle tingene og gøre tjenesten løbende vil Albany-pakken give adgang til alle de nødvendige programmer og opdateringer til computeren på en hurtig og enkelt måde," lyder det fra Office-chefen.

Programpakken vil være klar til salg inden 2008 slutter.

Prisen er endnu ikke fastlagt, men Microsofts divisionschef kan fortælle, at én pakke kommer til at indeholde licenser til tre maskiner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.