Artikel top billede

Snart vil du kunne se Hollywood-film på nettet

Flere af verdens sstørste producenter satser på at udsende de nyeste film og fjernsynsudsendelser over nettet. Udviklingen går i retningen af mere og mere underholdning går online, mener DR-chef.

At se de sidste nye Hollywood-film på nettet er snart lige så normalt som at daffe hen i biografen.

Tre af verdens største producenter af biograffilm, Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer og Lionsgate, går nu sammen om at servere nye film som klassikere.

Det nye joint venture satser både på kabel-tv og på nettet.

”Vi vil være tilgængelige for forbrugerne på enhver måde, de måtte ønske det,” siger Philippe Dauman til den britiske erhvervsavis Financial Times. Han er administrerende direktør for Viacom, der ejer Paramount Pictures.

Godfather og James Bond

Med det projekt får i hvert fald de amerikanske forbrugere adgang til ældre film som Godfather, Mission Impossible og James Bond.

Og nye film som Jernmanden, Cloverfield og Valkyrien skal først vises på de tre selskabers nye kanal før alle andre.

”Vi kan tilbyde langt flere måder at give forbrugerne, hvad de vil have, uanset om det er over bredbånd, udvide video-on-demand udbuddet og HD,” sagde Phillippe Dauman til nyhedsbureauet Reuters.

Initiativet kommer i kølvandet på Hulu.com, som er et samarbejde mellem Rupert Murdochs News Corp. og NBC Universal.

Fra marts i år har denne internetservice budt sig til på det amerikanske marked med et bredt udvalg af populære fjernsynsserier som The Simpsons sammen med spillefilm.

Forventer online

Chefredaktør for on-demand i DR, Nicolai Porsbo, at trenden går i retningen af, at brugerne - der før var kendt som lyttere og seere - forventer at få indhold over nettet.

"Klart en bevægelse i retningen af, at nettet bliver en reel måde at se fjernsyn på," siger Nicolai Porsbo.

Han peger på, at DR har brugt meget energi på at lade brugerne se udsendelser on demand.

Til gengæld vil der gå meget lang tid, før nettet overgår det traditionelle husalter som platform for fjernsynsudsendelser.

"YouTube er fantastisk populært, men måler du seertid i forhold til de amerikanske tv-kanaler, så er der stadig et stykke vej. Jo , det vil gå langsomt den vej, men vi taler ikke om en to eller tre år," siger Nicolai Porsbo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere