Snart vil du kunne se Hollywood-film på nettet

Flere af verdens sstørste producenter satser på at udsende de nyeste film og fjernsynsudsendelser over nettet. Udviklingen går i retningen af mere og mere underholdning går online, mener DR-chef.

At se de sidste nye Hollywood-film på nettet er snart lige så normalt som at daffe hen i biografen.

Tre af verdens største producenter af biograffilm, Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer og Lionsgate, går nu sammen om at servere nye film som klassikere.

Det nye joint venture satser både på kabel-tv og på nettet.

"Vi vil være tilgængelige for forbrugerne på enhver måde, de måtte ønske det," siger Philippe Dauman til den britiske erhvervsavis Financial Times. Han er administrerende direktør for Viacom, der ejer Paramount Pictures.

Godfather og James Bond
Med det projekt får i hvert fald de amerikanske forbrugere adgang til ældre film som Godfather, Mission Impossible og James Bond.

Og nye film som Jernmanden, Cloverfield og Valkyrien skal først vises på de tre selskabers nye kanal før alle andre.

"Vi kan tilbyde langt flere måder at give forbrugerne, hvad de vil have, uanset om det er over bredbånd, udvide video-on-demand udbuddet og HD," sagde Phillippe Dauman til nyhedsbureauet Reuters.

Initiativet kommer i kølvandet på Hulu.com, som er et samarbejde mellem Rupert Murdochs News Corp. og NBC Universal.

Fra marts i år har denne internetservice budt sig til på det amerikanske marked med et bredt udvalg af populære fjernsynsserier som The Simpsons sammen med spillefilm.

Forventer online
Chefredaktør for on-demand i DR, Nicolai Porsbo, at trenden går i retningen af, at brugerne - der før var kendt som lyttere og seere - forventer at få indhold over nettet.

"Klart en bevægelse i retningen af, at nettet bliver en reel måde at se fjernsyn på," siger Nicolai Porsbo.

Han peger på, at DR har brugt meget energi på at lade brugerne se udsendelser on demand.

Til gengæld vil der gå meget lang tid, før nettet overgår det traditionelle husalter som platform for fjernsynsudsendelser.

"YouTube er fantastisk populært, men måler du seertid i forhold til de amerikanske tv-kanaler, så er der stadig et stykke vej. Jo , det vil gå langsomt den vej, men vi taler ikke om en to eller tre år," siger Nicolai Porsbo.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Konsulentydelser, soft- og hardware inden for virtualisering, deployment, systems management, server/storage, køling, sikkerhed, backup, remote backup

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.