Snart vil du kunne se Hollywood-film på nettet

Flere af verdens sstørste producenter satser på at udsende de nyeste film og fjernsynsudsendelser over nettet. Udviklingen går i retningen af mere og mere underholdning går online, mener DR-chef.

At se de sidste nye Hollywood-film på nettet er snart lige så normalt som at daffe hen i biografen.

Tre af verdens største producenter af biograffilm, Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer og Lionsgate, går nu sammen om at servere nye film som klassikere.

Det nye joint venture satser både på kabel-tv og på nettet.

"Vi vil være tilgængelige for forbrugerne på enhver måde, de måtte ønske det," siger Philippe Dauman til den britiske erhvervsavis Financial Times. Han er administrerende direktør for Viacom, der ejer Paramount Pictures.

Godfather og James Bond
Med det projekt får i hvert fald de amerikanske forbrugere adgang til ældre film som Godfather, Mission Impossible og James Bond.

Og nye film som Jernmanden, Cloverfield og Valkyrien skal først vises på de tre selskabers nye kanal før alle andre.

"Vi kan tilbyde langt flere måder at give forbrugerne, hvad de vil have, uanset om det er over bredbånd, udvide video-on-demand udbuddet og HD," sagde Phillippe Dauman til nyhedsbureauet Reuters.

Initiativet kommer i kølvandet på Hulu.com, som er et samarbejde mellem Rupert Murdochs News Corp. og NBC Universal.

Fra marts i år har denne internetservice budt sig til på det amerikanske marked med et bredt udvalg af populære fjernsynsserier som The Simpsons sammen med spillefilm.

Forventer online
Chefredaktør for on-demand i DR, Nicolai Porsbo, at trenden går i retningen af, at brugerne - der før var kendt som lyttere og seere - forventer at få indhold over nettet.

"Klart en bevægelse i retningen af, at nettet bliver en reel måde at se fjernsyn på," siger Nicolai Porsbo.

Han peger på, at DR har brugt meget energi på at lade brugerne se udsendelser on demand.

Til gengæld vil der gå meget lang tid, før nettet overgår det traditionelle husalter som platform for fjernsynsudsendelser.

"YouTube er fantastisk populært, men måler du seertid i forhold til de amerikanske tv-kanaler, så er der stadig et stykke vej. Jo , det vil gå langsomt den vej, men vi taler ikke om en to eller tre år," siger Nicolai Porsbo.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Nye tal afslører: Hver anden dansker har en iPhone
Danmark er Apple-land, når det kommer til smartphones. Ny dansk undersøgelse viser, at halvdelen af alle danskere har en iPhone.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor undersøgelse: Det forventer danske it-folk på jobbet
I samarbejde med it-jobbank har Computerworld undersøgt, hvad it-folk lægger vægt på i et job. Flere end 2.000 it-folk deltog blandt Computerworlds og it-jobbanks brugere i juli og august måned 2016.