Foto fra OOXML-demonstration i Oslo 9. april i år.

Office 2007 lever ikke op til ISO-versionen af OOXML

Word-dokumenter i Microsofts seneste Office-pakke er ikke kompatible med ISO-udgaven af OOXML. Årsagen er de mange ændringer i forbindelse med godkendelsen af OOXML som standard.

Microsofts bud på et åbent dokumentformat, OOXML, blev for nyligt godkendt som standard af International Organization for Standardization (ISO) på linje med open source-formatet ODF.

Nu viser det sig imidlertid efter godkendelsen, at Microsofts egen Office 2007, der kan gemme dokumenter i det XML-baserede OOXML-format, ikke gemmer dem i tråd med ISO/IEC 29500-standarden.

Det afslører en test, som den ansvarlige for OOXML-arbejdet i ISO, Alex Brown, har foretaget.

"Word-dokumenter genereret af den nuværende version af MS Office 2007 er ikke i overensstemmelse med ISO/IEC 29500," skriver Alex Brown på sin blog.

Årsagen til, at Office 2007 ikke lever op til ISO-standarden, er, at der undervejs i godkendelsen af OOXML-formatet er blevet gennemført en række ændringer, så det kunne blive godkendt som standard.

Alex Brown mener dog, at fejlen kan rettes gennem en automatisk opdatering af Office 2007.

"Ud fra Microsofts evne til at pille ved OOXML-formatet imellem service packs, håber jeg, at MS Office hurtigt vil blive bragt i overensstemmelse med 29500-specifikationen og fortsætte den vej. En stærk motivation for at godkende 29500-specifikationen som ISO/IEC-standard var at hindre Microsoft fra den slags stunts i fremtiden," skriver Alex Brown.

Sker det ikke, kan brugerne risikere ikke at kunne åbne OOXML-dokumenter oprettet i Office 2007 med andet programmel, selv om dette skulle understøtte ISO/IEC 29500-standarden.

ISO-version ikke klar endnu
Microsofts tekniske chef i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen, bekræfter, at Office 2007 endnu ikke lever op til ISO/IEC 29500-standarden, men kan dog ikke lade være med at trække en lille smule på smilebåndet.

"Det er helt indlysende, at Office 2007 ikke lever op til ISO-standarden, og det gør den jo selvfølgelig ikke, fordi ISO-versionen af Open XML slet ikke er tilgængelig endnu," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

"Det svarer lidt til at sige, at OpenOffice ikke understøtter ODF 1.2, fordi det gør den heller ikke, fordi den eksisterer heller ikke endnu."

Jasper Hedegaard Bojsen forventer, at ISO-versionen vil være klar om et par måneder, og at Microsoft herefter vil understøtte ISO-versionen.

Næste projekt for Alex Brown bliver at gentage testen med ODF-formatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.