Artikel top billede

Udsigterne er ikke lovende for CO2-udledning skabt af servernes el-forbrug, siger en amerikansk rapport.

It vil forurene mere end flyindustrien

Klima-it: Om få år er it-industrien ikke lige så slem som flyindustrien til at udlede CO2 i atmosfæren. Den er meget værre.


Det var formentlig en brat opvågnen for it-branchen, da undersøgelser fra analysehusene Gartner og IDC for nylig afslørede, at den samlede
it-industri sender lige så meget drivhusgas ud i atmosfæren som den samlede flyindustri.

Men det bliver værre endnu: I 2020 vil it-branchen have overhalet flyselskabernes forurening.

Det skriver New York Times på baggrund af en undersøgelse foretaget af McKinsey & Co.

Frem til 2020 vil den elektricitet, der bruges af datacentre, betyde en firedobling i udledningen af CO2.

Udnyttes ikke optimalt

Resultaterne af McKinsey-undersøgelsen blev fremlagt i sidste uge ved Green Enterprise Computing Symposium i Orlando, Florida.

Konferencen havde fokus på de økonomiske og energimæssige besparelser, der kan hentes ved at interessere sig for de mange servere, der er spredt ud i virksomheder og organisationer.

For eksempel bruger et gennemsnitligt datacenter kun 56 procent af sin maksimale kapacitet.

Havde datacentre været hoteller, var de gået konkurs og lukket i stedet for at skyde op som paddehatte, konkluderer New York Times.

Ny måleenhed for datacentre

Rapporten er baseret på tal fra organisationen Uptime Institute, der rådgiver datacentre. Uptime Institute anbefaler, at centrene fordobler effektiviteten frem til 2012.

Organisationen foreslår også, at der indføres en måleenhed, den kalder CADE. Det står for Corporate Average Data Efficiency, og er inspireret af den amerikanske regerings standard for brændstofeffektivitet for biler.

Dermed ville man have en 'kilometer på literen for datacentre', hedder det i rapporten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere