Rasende aktionærer vil vælte Yahoo-bestyrelsen

Flere rasende Yahoo-aktionærer pønser på at vælte Yahoos bestyrelse, når selskabet om et par uger skal holde generalforsamling.

Flere af Yahoos aktionærer er så rasende over, at Yahoo-ledelsen fik Microsofts overtagelsesforsøg af selskabet til at gå i vasken, at de lurer på et regulært kupforsøg af bestyrelsen, når Yahoo holder sin årlige generalforsamling for aktionærerne 3. juli.

I spidsen står Eric Jackson, formand for Ironfire Capital, der sidder på en mindre aktiepost.

Han fortæller, at flere aktionærer stadig er i chok over, at Yahoo vedholdende afviste Microsofts tilbud på til sidst 34 dollar per aktie. Aktiekursen er nu faldet med omkring 10 dollar per aktie.

Derfor taler aktionærerne nu om at mønstre et nyt hold kandidater til at afløse den nuværende bestyrelse.

”Det er noget, vi har drøftet med andre. Der er dog intet besluttet på nuværende tidspunkt,” siger han.

Eric Jackson fortæller, at han ikke er den eneste, der har drøftet tilsvarende planer blandt Yahoos aktionærer.

”Alle vurderer de positive og de negative sider ved at gøre noget i denne stil. Jeg tror, at folk begynder at blive klar over, at aktionærerne er meget vrede. Ingen er glade,” siger han.

Støtte fra andre aktionærer
Ifølge nyhedsbureauet Associated Press har Eric Jackson støtte fra aktionærer, der tilsammen sidder på omkring tre millioner af de i alt 1,4 milliarder Yahoo-aktier.

Bureauet melder, at Eric Jackson planlægger at opfordre aktionærerne til ikke at genvælge den nuværende bestyrelse – selv hvis det kikser for ham at få sat sine egne folk ind.

Han var desuden manden, der indledte en stor net-baseret protestkampagne med daværende Yahoo-direktør Terry Semel op til Yahoos generalforsamling sidste år.

På forsamlingen sidste år konfronterede Eric Jackson Terry Semel med spørgsmålet om, hvorvidt han stadig havde 'nok ild i maven' til at udføre sit job.

Terry Semel trak sig seks dage senere fra jobbet og overlod posten til Jerry Yang.

Eric Jackson har til 15. maj til at præsentere et alternativt bud på Yahoos bestyrelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.