Artikel top billede

Yahoo-aktionærer raser efter Microsofts købs-exit

To pensionsfonde med større aktieposter i Yahoo vil kræve erstatning af Yahoos ledelse, efter Microsofts overtagelsesforsøg er gået i vasken.

To af Yahoos aktionærer – to amerikanske pensionsfonde – vil gå et skridt videre med deres søgsmål mod Yahoos administrerende direktør, Jerry Yang, og andre af selskabets ledende skikkelser.

Det sker, efter Microsoft lørdag trak sit købstilbud på Yahoo tilbage efter flere måneders polemik og ihærdig modstand fra Yahoos ledelse.

De to pensionsfonde mener, at Yahoo-ledelsen har forsømt at handle i aktionærernes interesse ved at fastholde et nej til Microsofts tilbud på et par hundrede milliarder kroner.

Kræver erstatning

De to pensionsfonde lagde oprindeligt sag an 5. marts med anklager om, at Yahoos ledelse forsøg på at ødelægge Microsofts overtagelsesforsøg var ”urimelig."

Det skyldes kke mindst, at Microsoft på det tidspunkt ville betale Yahoo-aktionærerne 62 procent mere per aktie end Yahoos daværende aktiekurs tilsagde.

Nu meddeler pensionsfondene, at de vil kræve erstatning af Yahoo, efter selskabets aktiekurs er styrtdykket, siden Microsoft trak følehornene tilbage.

Ifølge fondene viser Jerry Yangs fremgangsmåde, at selskabets bestyrelse har taget alle midler i brug – inklusive værdi-forringende aftaler – for at verfe Microsoft væk.

Og det er i strid med de forpligtelser, der følger med, når aktionærerne har betroet en ledelsen af et firma, mener fondene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere