Artikel top billede

Direktørskifte koster Kerfi 20 procent af omsætningen

It-forhandleren Kerfi mister 50 millioner kroner på direktørskift sidste år. Samtidig er underskuddet fordoblet. Resultatet bliver også negativt i år, men det er meningen, fortæller Kerfis nye direktør.

Den islandsk-ejede it-forhandler Kerfi kommer ud af 2007 med et fald i omsætningen på godt 20 procent.

Omsætningen falder nemlig fra 248 millioner kroner i 2006 til 196 millioner sidste år.

"Det skyldes primært, at den tidligere direktør for selskabet tog et par sælgere og fire konsulenter med sig, da han skiftede til en af vores konkurrenter (Datacon, red.). Kunderne hænger gerne på konsulenter og sælgere, så det kostede os noget omsætning," siger Louis Reinholdt, som tiltrådte som administrerende direktør for Kerfi først på året.

Faktisk har Kerfi i løbet af 2007 mistet hele selskabets konsulentafdeling, hvilket også kan ses på udviklingen i fordelingen af omsætningen på produktgrupper.

Hele 88 procent af omsætningen i Kerfi sidste år kom fra salg af hardware mod 79 procent i 2006, mens serviceomsætningen faldt fra 19 til 12 procent.

Først stabilisering - så vækst

Den udvikling er Louis Reinholdt i fuld gang med at vende.

Som 2008 hidtil er forløbet, regner direktøren med at omsætningen igen nærmer sig 2006-tallene med en omsætning i nærheden af 230 millioner kroner.

"Vi skal først have stabiliseret forretningen. Når det er gjort, er vi klar til at ekspandere både på hardware- og konsulentsiden," siger Louis Reinholdt.

I første omgang er det meningen at vokse organisk, men hvis der dukker et interessant konsulentfirma op, udelukker Kerfi-direktøren ikke, at der allerede i år kan blive tale om opkøb for at udvide forretningen.

"Hvis vi ser et konsulentfirma, der passer ind, vil vi overveje det. Og så må se til næste år, om der skal ske noget større på opkøbssiden. Men det afhænger af, hvor langt vi er kommet med vores planer, og hvor mange penge vi har," siger Louis Reinholdt.

Sporene skræmmer ikke

Han er ikke bange for, at nye opkøb vil give samme problemer, som da selskabet i 2005 købte en række selskaber, herunder it-forhandleren Commitment.

"Nej, for det var et kæmpe fejlkøb og egentlig starten på den deroute, der har fulgt selskabet i to år," siger Louis Reinholdt.

Her henviser Louis Reinholdt blandt andet til opkøbet af it-forhandleren Commitment i 2005, hvor Kerfi sidste år måtte bruge godt seks millioner kroner på aftrædelsesudgifter til blandt andet tre direktører fra Commitment.

Det kunne mærkes direkte på bundlinjen i Kerfi, der sidste år indkasserede et underskud på 10,7 millioner kroner før skat mod et underskud på 4,2 millioner i 2006.

I år regner Louis Reinholdt heller ikke med positive tal på bundlinjen.

"Og det skal der faktisk heller ikke. Vi har fået afsat penge til ekspansion, så derfor er det vigtigere at vokse end at have sorte tal på bundlinjen i år," siger Louis Reinholdt.

Han regner dog med, at selskabet vil nærme sig nullet efter skat, mens EBITDA-resultatet (driftsresultat før afskrivninger og goodwill, red.) vil være positivt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa