Yahoo-bestyrelse køber tid med desperat træk

Yahoo udskyder sin årlige generalforsamlingen til slutningen af juli. Omrokeringer i bestyrelsen på vej.

Computerworld News Service:Yahoo udskyder sin ellers længe ventede generalforsamling, der ellers efter planen skulle have fundet sted 3. juli.

Yahoo har endnu ikke fastsat en ny dato, men meddeler, at vil komme til at ligge i slutningen af juli.

10 nye bestyrelsesmedlemmer
Udskydelsen kommer efter, at milliard-investoren Carl Icahn har opkøbt store portioner Yahoo-aktier og dernæst har informeret virksomheden om, at han vil indstille 10 kandidater til at afløse den nuværende bestyrelse.

Icahn har udtalt, at han i forbindelse med generalforsamlingen og valget af nye bestyrelsesmedlemmer håber at genoplive forhandlingerne med Microsoft, der for nylig har trukket sit bud på Yahoo tilbage.

Microsoft lurer stadigvæk i kulissen
IDC analytiker Karsten Weide peger på, at udsættelsen af generalforsamlingen sandsynligvis betyder, at Yahoo har brug for mere tid til at lande en aftale med Microsoft.

Han mener, at Microsoft i sidste ende vil købe Yahoo, selvom software-giganten på nuværende tidspunkt har trukket sit tilbud tilbage.

Uenigheder i bestyrelsen
Udover ændringen i det årlige mødetidspunkt meddeler Yahoo også, at Edward Kozel fratræder sin post i bestyrelsen.

I en meddelelse til det amerikanske finanstilsyn meddeler virksomheden, at Kozel oprindeligt havde planlagt at forlade bestyrelsen i februar, men at han besluttede sig for at blive, efter at Microsoft offentliggjorde sit bud på virksomheden.

Som et resultat af Kozels tilbagetræden, har Yahoo reduceret bestyrelsen til ni medlemmer.

Kozel meddeler, at han træder tilbage for at tilbringe mere tid sammen med sin familie, men Weide antyder, at han formentlig har en anden årsag.

"Det er et tegn på, at bestyrelsen ikke er enig. Kozel har formodentlig ikke været enig i bestyrelsens beslutning om ikke at imødekomme Microsofts tilbud," siger Weide.

Oversat af Jimmie Gustafsson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.