Teleselskaberne har tjent store penge på ulovlig fildeling, og må nu tage et ansvar for at stoppe piraterne, mener Jesper Bay, IFPI.

IFPI anklager: Teleselskaber lukker øjnene for pirater

Piraternes fildeling har drevet teleselskabernes lukrative bredbånd frem, mener musikbranchen. Nonsens, svarer teleindustrien: Pladeindustrien er døende, og vi skal ikke redde stumperne.

I dag starter en dialogrække i Kulturministeriet, der skal bringe teleindustrien og musikindustrien tættere på hinanden i kampen mod piratkopiering og fildeling.

Men dialogen kan hurtigt blive til skarp menings-udveksling, for de to parter er rygende uenige om især et hovedpunkt: Hvem har ansvaret for at stoppe de ulovlige fildelere?

Musikbranchen er ikke i tvivl om, at udbyderne af teleinfrastrukturen har et stort ansvar for at stoppe piraterne.

Spinder guld på ulovligheder
Teleselskaberne spinder nemlig guld på bredbånds-brugerne, der ulovligt deler musik og film med hinanden, er holdningen.

Folk efterspørger jo ikke bredbånd for at kunne sende hurtige e-mails eller for at browse på nettet, men for at kunne dele film og musik ulovligt, lyder argumentet fra Jesper Bay, talsmand for musikorganisationen IFPI.

”Teleselskaberne har de seneste 10 år brugt den ulovlige trafik som omdrejningspunkt for deres salg af bredbånd. Det har man ikke sagt officielt, men det er reelt det, der er foregået. Og man har tjent rigtig mange penge på det, omend indirekte,” siger han.

Er telebranchen ligeglad?
Han langer kraftigt ud mod teleselskaberne, som han opfordrer til at tage ansvar for ulovlighederne på deres infrastruktur.

”Det er lysende klart, at den væsentlige del af bredbåndstrafikken er til udveksling af film og musik. Teleselskaberne kender udmærket brugernes motivation for at erhverve de meget hurtige bredbåndsforbindelser,” siger Jesper Bay.

Han mener, at telebranchen bør overveje, om det er holdbart argument i 2008, at være ligeglad med, hvad ens produkter bliver brugt til.

”Jeg siger ikke, at telebranchen baserer sin forretning på ulovligheder, men en del af brugerne bruger deres bredbånd til det. Det er relativt veldokumenteret. Skal det have konsekvenser for teleselskaberne, at de ved, at deres produkter blev misbrugt? Det ville det muligvis have i mange andre brancher,” siger Jesper Bay.

"Fuldstændig nonsens"
Musikbranchens argumenter vinder ikke det ringeste gehør hos formanden for Telekommunikationsindustrien, Jens Ottosen-Støtt.

Han kan ikke se, at hans branche har større ansvar end DSB og Vejvæsenet for, at infrastrukturen bruges til noget ulovligt.

Og det er bestemt ikke ulovlig fildeling, der har drevet udbygningen af bredbåndsnettet frem. Den udlægning kalder han en total forvanskning.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.