Microsoft-topchef løfter (lidt af) sløret for Windows 7

Microsofts chefudvikler for Windows, Steven Sinofsky, bryder lidt af tavsheden omkring Windows 7. Vista-afløseren lander i 2010, og der bliver ikke udviklet en ny kerne, fortæller han.

Microsofts chefudvikler for styresystemet Windows, Steven Sinofsky, løfter i et interview med den amerikanske nyhedstjeneste Cnet lidt af sløret for, hvad kunderne kan forvente, når Windows 7 lander på butikshylderne.

Microsoft har hidtil været ret sparsomme med oplysninger om det næste skud på Windows-stammen, hvilket er lidt af et brud på kutymen.

Softwaregiganten er tidligere begyndt at tale om næste Windows-version, lige så snart den seneste udgave er nået ud på markedet.

Den praksis har Sinofsky gjort op med. Han mener, at Microsoft skal tage ved lære af erfaringerne fra al virakken op til lanceringen af eksempelvis Windows Vista, hvor nettet flød over med rygter om styresystemet.

Det er måske derfor, at han i interviewet kommer med et par enkelte nye oplysninger, men ellers ikke er meget for at gå i detaljer.

Windows 7 på markedet i 2010
I interviewet slår Sinofsky blandt andet fast, at Microsofts Vista-afløser, Windows 7, kommer på markedet i januar 2010.

Dermed har udviklingschefen umiddelbart et lidt andet syn på tidsplanen for Windows 7 end Microsoft-stifter og bestyrelsesformand Bill Gates, som i april indikerede, at den næste store Windows-satsning vil være på banen allerede til næste år.

“Timingen afhænger af, hvad vi ønsker at opnå. Du har helt sikkert hørt os. Vi har været meget klare, og vi vil fortsætte med at sige, at den næste udgave af Windows bliver lanceret omkring tre år efter, at Windows Vista blev tilgængelig for den brede offentlighed,” siger Sinofsky i interviewet med Cnet.

Sinofsky fortæller også, hvordan Windows 7 er designet til at bygge videre på arkitekturen fra Vista uden at tilføje ting som nye drivermodeller, der kan byde på kompatibilitetsproblemer.

Han slår fast, at der ikke bliver udviklet en ny kerne i Windows 7.

Der bliver derimod tale om en videreudvikling af kernen fra Windows Server 2008, der igen er en videreudvikling af Windows Vistas kerne.

Læs hele interviewet hos Cnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.