Community-feber puster nyt liv i danske Groupcare

Dotcom-overleveren Groupcare nyder godt af erhvervslivets lyst til at gå populære og personlige webtjenester som Facebook og MySpace i bedene og satse på community-løsninger.

Danske Groupcare, der skabte sociale fællesskaber på nettet for medlemmer af eksempelvis fodboldklubber, ejerforeninger og familier længe før ”communities” og ”Web 2.0” blev buzz-words, har igen fået gang i butikken.

Groupcare øgede i 2007 omsætningen med 46 procent og udskiftede røde tal på bundlinjen i 2006 med et overskud på 2,2 millioner kroner.

Groupcare har siden etableringen i 1999 udviklet sig fra at være en underskudsgivende portalvirksomhed.

Dengang var selskabets eneste indtægtskilde annoncer

I dag er selskabet en en softwarevirksomhed, der tjener penge på at sælge software til virksomheder og organisationer, som ønsker at kommunikere og samarbejde over nettet.

Community-feber bag storvækst
”Vi er meget tilfredse. Vi har finpudset strategien og høster i dag frugterne af at satse på at sælge kommunikationsløsninger til det danske forenings- og organisationsmarked,” siger Steen Alexander, administrerende direktør for Groupcare.

Ifølge Groupcare kan en stor del af fremgangen i 2007 tilskrives den store interesse for personlige og sociale fællesskaber på nettet, som blandt andre de populære webtjenester Facebook og MySpace er udtryk for.

”Den udvikling har sammen med lanceringer af Educare og Membercare generet en ny, stor efterspørgsel for vores erhvervsrettede community- og medlemsadministrations løsninger,” siger Steen Alexander.

Groupcares fremgang i 2007 skyldes også, at selskabet kom på gaden med en ny udgave af dets oprindelige produkt, GC Community, mener Steen Alexander.

Softwaren er blevet skrevet om fra ASP til .Net, så organisationer i bedste Web 2.0-ånd kan implementere Groupcare i deres egne systemer.

Udviklingen kostede i 2006 på bundlinjen hos Groupcare, men Steen Alexander er overbevist om, at udviklingsarbejdet har været alle pengene værd.

”Vi har allerede fået 25 kunder til version 2.0 af vores software, og samtidig har satsningen på udvikling betydet, at vi i dag har en stor og voksende forretning på it-udviklingsopgaver,” siger han.

Groupcare har i dag 30 ansatte i København samt 50 ansatte i udviklingscentret i Bangladesh, og flere end 600.000 personer og 180 organisationer kommunikerer og samarbejder via løsninger fra Groupcare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.