Staten klar til at sende gigantisk tele-netværk i udbud

Op til 100.000 statsansatte skal fremover bruge én central kommunikations-platform, der er på vej i 'danmarkshistoriens største udbud', som en kontorchef kalder det.

Den danske stat gør klar til et kæmpeudbud, der skal give mellem 50.000 og 100.000 statsansatte en ny fælles kommunikationsplatform.

Den nye platform er kendt under navnet Statens Kommunikationsplatform (SKP).

”Vi forventer, at hovedparten af staten skal gå over til den fælles telefoniløsning inden for en årrække,” siger kontorchef Martin Præstegaard for Statens Indkøbssekretariat i Økonomistyrelsen.

Styrelsen arbejder sammen med Statens Telecenter om udbudsmaterialet på det, som kontorchefen kalder 'danmarkshistoriens største udbud på området'.

”SKP bliver forpligtende for alle statsinstitutioner. Det kan vi naturligvis ikke gennemføre fra den ene dag til den anden, da nogle institutioner for nylig har investeret i nye løsninger, så det kommer til at foregå over en årrække,” siger Martin Præstegaard.

Kan bane vej for gratis stats-telefoni
Formålet med SKP er at skabe en fælles, fremtidssikret telefoniløsning, der også kan tale sammen med statens it-systemer.

Det giver, ifølge Økonomistyrelsens egen beskrivelse af projektet på styrelsens hjemmeside, mulighed for "i højere grad at lade arbejdsprocessor understøtte af telekommunikation. Der vil være et bredt udvalg af teknologier og stordriftsfordele, når nye funktioner skal tilføjes, og det vil være nemmere og mere fleksibelt at flytte medarbejdere imellem ministerier og styrelser", lyder det.

Det handler i praksis om at indføre eksempelvis IP-telefoni – der kan gøre det gratis at ringe mellem de statslige institutioner - og skabe bedre samspil med andre statslige løsninger som eksempelvis Borger.dk og fælles kalender.

Computerworld ville gerne have haft flere detaljer om projektet – eksempelvis om beløbsrammen -, men Økonomistyrelsens ansvarlige på området ønsker ikke at udtale sig, før udbudsmaterialet ligger klar. Det arbejde forventes at være afsluttet i slutningen af juni.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.