Han giver Post Danmark større it-nytteværdi

CIO 2008 kandidat: Jens Risgaard er autodidakt, mener at it-afdelingen - som den eneste - kan tænke på tværs af koncernen, og så har han gjort hverdagen nemmere for 14.000 postbude i Danmark.

Fra at have 28 postområder med hver deres drift, er driften nu gennem 10 år samlet til to centrale driftscentre.

Tilsvarende har it-afdelingen fået opbygget en applikationsstrategi i it-strategien om at implementere et ERP-system i 2003.

Til forskel fra mange CIO'er, er det begrænset, hvor meget Jens Risgaard beskæftiger sig med teknologisiden.

"Jeg beskæftiger mig med ledelse og i meget stort omfang med kommunikation med Post Danmarks forretningsenheder," siger han.

Den overordnede styring af 400 medarbejdere har han også ansvaret for.

14.000 smart phones
Den autodidakte it-leder har netop afsluttet et projekt, hvor alle 14.000 postbude er blevet udstyret med en smart phone som et nyt arbejdsredskab. Tidligere blev der brugt scannere.

”Det var et projekt, som vi fra it-siden foreslog forretningsenhederne. De kunne se de økonomiske og forretningsmæssige fordele i projektet,” siger Jens Risgaard.

Hvis Post Danmark havde fortsat med den gamle teknologi, skulle virksomheden udskifte de gamle scannere hvert femte år.

”Det ville have været en investering på små 50 millioner kroner hver femte år,” fortæller han.

Med den nye teknologi er postbudene blevet online, og samtidig kan de kommunikere mere effektivt med hinanden.

Jens Risgaard mener, at der i større koncerner som Post Danmark meget nemt kan opstå en risiko for silo-tænkning.

"Hver forretningsenhed har fokus sit eget område. Jeg har konstateret, at it-afdelingen er den eneste part, som kan tænke på tværs af hele koncernen, så der kommer det bedste ud af midlerne," forklarer it-lederen hos Post Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.