Han giver Post Danmark større it-nytteværdi

CIO 2008 kandidat: Jens Risgaard er autodidakt, mener at it-afdelingen - som den eneste - kan tænke på tværs af koncernen, og så har han gjort hverdagen nemmere for 14.000 postbude i Danmark.

Fra at have 28 postområder med hver deres drift, er driften nu gennem 10 år samlet til to centrale driftscentre.

Tilsvarende har it-afdelingen fået opbygget en applikationsstrategi i it-strategien om at implementere et ERP-system i 2003.

Til forskel fra mange CIO'er, er det begrænset, hvor meget Jens Risgaard beskæftiger sig med teknologisiden.

"Jeg beskæftiger mig med ledelse og i meget stort omfang med kommunikation med Post Danmarks forretningsenheder," siger han.

Den overordnede styring af 400 medarbejdere har han også ansvaret for.

14.000 smart phones
Den autodidakte it-leder har netop afsluttet et projekt, hvor alle 14.000 postbude er blevet udstyret med en smart phone som et nyt arbejdsredskab. Tidligere blev der brugt scannere.

”Det var et projekt, som vi fra it-siden foreslog forretningsenhederne. De kunne se de økonomiske og forretningsmæssige fordele i projektet,” siger Jens Risgaard.

Hvis Post Danmark havde fortsat med den gamle teknologi, skulle virksomheden udskifte de gamle scannere hvert femte år.

”Det ville have været en investering på små 50 millioner kroner hver femte år,” fortæller han.

Med den nye teknologi er postbudene blevet online, og samtidig kan de kommunikere mere effektivt med hinanden.

Jens Risgaard mener, at der i større koncerner som Post Danmark meget nemt kan opstå en risiko for silo-tænkning.

"Hver forretningsenhed har fokus sit eget område. Jeg har konstateret, at it-afdelingen er den eneste part, som kan tænke på tværs af hele koncernen, så der kommer det bedste ud af midlerne," forklarer it-lederen hos Post Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.