Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Det er vigtigt, at en kunde på den anden side af Jorden får den samme oplevelse af Danisco som i Danmark," siger Niels Molzen. Foto: Mikael Rieck

Han giver Danisco en ensartet it-understøttelse

CIO 2008 kandidat: Niels Molzen har været stædig, for it skulle sælges benhårdt til ledelsen. Kunderne og de ansatte er altafgørende for it-lederen, der forsætter med optimering af driftsformerne.

Siden Danisco’s it-direktør trådte til, har han stædigt stået i spidsen for en global ensartet it-understøttelse, hvor kunden og de ansatte kommer først.

Nu gælder det optimering af systemerne.

For 10 år siden klarede de ansatte alt på papir.

Arbejdsprocessen var langsom og mindre gennemsigtig.

Nu 10 år efter og med en it-strategi, der skulle sælges benhårdt til direktionen, fungerer den globale virksomhed som én virksomhed, der bl.a. sælger ingredienser til fødevarer.

Behovet for en global koncern opstod, da Danisco skiftede strategisk fokusområde fra mange forskelligartede selskaber til at være én virksomhed.

Med det inspirerende slogan ’Hvis kunderne og medarbejderne er tilfredse, kommer det hele af sig selv’, fortsætter Niels Molzen sin videre færd mod Danisco’s globale it-strategi. Nu står den på optimering af drift-formerne, for it-lederen er ikke helt der, hvor han gerne vil være.

Billigere og nemmere

”Med en vidtgående it-understøttelse er det billigere og nemmere at servicere kunder verden over. Samtidig giver optimeringsinitiativer øjeblikkelig effekt for alle enheder,” siger han.

Og for at levere de ydelser, er virksomheden nødt til at have velsmurte ansatte. Derfor er der en åben dialog på it-afdelingen hos Danisco.

”Det er ikke uset, at der er 40-års jubilæer her i it-afdelingen,” fortæller Niels Molzen.

I alt er der 160 ansatte i Danisco’s it-afdelinger globalt, hvor 90 af dem sidder i Danmark.

For at kunderne skal have følelsen af en ensartet behandling, kræver det ifølge it-direktøren optimerede globale forretningsprocesser. Desuden kræver en global virksomhed af sådan en grad en utrolig veldokumenteret form for vidensdeling i udviklingsafdelingerne.

”Det er vigtigt, at en kunde på den anden side af verden får den samme oplevelse af Danisco som i Danmark," understreger it-direktøren.

Før Niels Molzen kom til Danisco for fem år siden, har han som administrerende direktør været med til at opbygge først SAP og dernæst Siebel og Peoplesoft i Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere