"Det er vigtigt, at en kunde på den anden side af Jorden får den samme oplevelse af Danisco som i Danmark," siger Niels Molzen. Foto: Mikael Rieck

Han giver Danisco en ensartet it-understøttelse

CIO 2008 kandidat: Niels Molzen har været stædig, for it skulle sælges benhårdt til ledelsen. Kunderne og de ansatte er altafgørende for it-lederen, der forsætter med optimering af driftsformerne.

Siden Danisco’s it-direktør trådte til, har han stædigt stået i spidsen for en global ensartet it-understøttelse, hvor kunden og de ansatte kommer først.

Nu gælder det optimering af systemerne.

For 10 år siden klarede de ansatte alt på papir.

Arbejdsprocessen var langsom og mindre gennemsigtig.

Nu 10 år efter og med en it-strategi, der skulle sælges benhårdt til direktionen, fungerer den globale virksomhed som én virksomhed, der bl.a. sælger ingredienser til fødevarer.

Behovet for en global koncern opstod, da Danisco skiftede strategisk fokusområde fra mange forskelligartede selskaber til at være én virksomhed.

Med det inspirerende slogan ’Hvis kunderne og medarbejderne er tilfredse, kommer det hele af sig selv’, fortsætter Niels Molzen sin videre færd mod Danisco’s globale it-strategi. Nu står den på optimering af drift-formerne, for it-lederen er ikke helt der, hvor han gerne vil være.

Billigere og nemmere
”Med en vidtgående it-understøttelse er det billigere og nemmere at servicere kunder verden over. Samtidig giver optimeringsinitiativer øjeblikkelig effekt for alle enheder,” siger han.

Og for at levere de ydelser, er virksomheden nødt til at have velsmurte ansatte. Derfor er der en åben dialog på it-afdelingen hos Danisco.

”Det er ikke uset, at der er 40-års jubilæer her i it-afdelingen,” fortæller Niels Molzen.

I alt er der 160 ansatte i Danisco’s it-afdelinger globalt, hvor 90 af dem sidder i Danmark.

For at kunderne skal have følelsen af en ensartet behandling, kræver det ifølge it-direktøren optimerede globale forretningsprocesser. Desuden kræver en global virksomhed af sådan en grad en utrolig veldokumenteret form for vidensdeling i udviklingsafdelingerne.

”Det er vigtigt, at en kunde på den anden side af verden får den samme oplevelse af Danisco som i Danmark," understreger it-direktøren.

Før Niels Molzen kom til Danisco for fem år siden, har han som administrerende direktør været med til at opbygge først SAP og dernæst Siebel og Peoplesoft i Norden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.