Artikel top billede

Københavnerne får socialt open source-netværk

På mandag åbnes en social netværkstjeneste for københavnerne. Vi skal have mere ud af hinanden, lyder det fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

Københavnerne skal have deres helt egen sociale netværkstjeneste, og den åbner dørene for musse-klikkende hovedstads-beboere på mandag.

Visionen for Kbh.dk, som webstedet er blevet døbt, er, at skabe en socialt sammenhængende storby, hvor der skabes mere aktivitet og stærkere fællesskaber.

Når københavnere opretter profiler og danner netværk, kan de nemt koordinere og arrangere kulturelle, sociale eller politiske aktiviteter ved hjælp af digital kalenderdeling og invitationer, lyder det fra Bjørn Borre, der er projektansvarlig.

Samtidig borgerne mulighed for at dele interesser og syn på byen gennem fotos, video og blog-indlæg.

"Vi vil gerne give københavnerne mulighed for at få mere ud af hinanden og øge mulighederne for oplevelse, underholdning og social aktivitet," siger Ritt Bjerregaard.

"Samtidigt er det vigtigt at forstå, at kommunen blot er skaber af den tekniske løsning. Det spændende er, at det er københavnerne selv, der i fællesskab får lov at udvikle og skabe indhold i netværket omkring kbh.dk," lyder det fra Overborgmesteren

Bygger på open source

Udover webstedet bliver der introduceret 55 såkaldte kbh.dk-fliser, der skal fungere som bindeled mellem aktiviteten på kbh.dk og den fysiske by.

Fliserne giver adgang til en eventkalender via mobiltelefonen.

Ved at skrive en sms med flisenummeret kan forbipasserende få at vide, hvad der sker i 3 I en omkreds af tre kilometer af flisen.

Kbh.dk bygger på Open Source-software og udnytter web 2.0 teknologi. Man kan logge på med OpenID og på sigt skal der etableres et åbent API.

Kbh.dk bliver desuden reklamefrit og finansieres af Københavns Kommune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere