Artikel top billede

Københavnerne får socialt open source-netværk

På mandag åbnes en social netværkstjeneste for københavnerne. Vi skal have mere ud af hinanden, lyder det fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

Københavnerne skal have deres helt egen sociale netværkstjeneste, og den åbner dørene for musse-klikkende hovedstads-beboere på mandag.

Visionen for Kbh.dk, som webstedet er blevet døbt, er, at skabe en socialt sammenhængende storby, hvor der skabes mere aktivitet og stærkere fællesskaber.

Når københavnere opretter profiler og danner netværk, kan de nemt koordinere og arrangere kulturelle, sociale eller politiske aktiviteter ved hjælp af digital kalenderdeling og invitationer, lyder det fra Bjørn Borre, der er projektansvarlig.

Samtidig borgerne mulighed for at dele interesser og syn på byen gennem fotos, video og blog-indlæg.

"Vi vil gerne give københavnerne mulighed for at få mere ud af hinanden og øge mulighederne for oplevelse, underholdning og social aktivitet," siger Ritt Bjerregaard.

"Samtidigt er det vigtigt at forstå, at kommunen blot er skaber af den tekniske løsning. Det spændende er, at det er københavnerne selv, der i fællesskab får lov at udvikle og skabe indhold i netværket omkring kbh.dk," lyder det fra Overborgmesteren

Bygger på open source

Udover webstedet bliver der introduceret 55 såkaldte kbh.dk-fliser, der skal fungere som bindeled mellem aktiviteten på kbh.dk og den fysiske by.

Fliserne giver adgang til en eventkalender via mobiltelefonen.

Ved at skrive en sms med flisenummeret kan forbipasserende få at vide, hvad der sker i 3 I en omkreds af tre kilometer af flisen.

Kbh.dk bygger på Open Source-software og udnytter web 2.0 teknologi. Man kan logge på med OpenID og på sigt skal der etableres et åbent API.

Kbh.dk bliver desuden reklamefrit og finansieres af Københavns Kommune.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere