Gode it-direktører er en eftertragtet race

Årets CIO 2008: Virksomheder er nødt til at have styr på it, hvis de vil overleve i en globaliseret verden, og derfor står dygtige it-direktører højt på ønske-listen hos topcheferne.

Engang en lidt ligegyldig, om end nødvendig race - i dag komplet uundværlig og særdeles eftertragtet.

Rollen som it-leder gennemlever i disse år en massiv transformation. Jobbet, der tidligere krævede personer med stor teknisk viden, kræver i dag folk med tæft for at få informationsteknologien til at spille i samme takt og toneart som forretningsstrategien.

Og de dygtigste it-direktører, som for eksempel Niels Molzen fra Danisco, der i aftes blev kåret til årets it-direktør, Årets CIO 2008, bevæger sig mere på direktionsgangen end i serverrummet.

»Rollen er blevet forretningskritisk. For at optimere virksomhedernes forretningsmodel er det nødvendigt at understøtte med et velfungerende it-system,« siger partner Stephen Bruyant-Langer fra headhunterfirmaet Ray & Berndtson.

Krav fra topchefer
Budskabet om rollens relativt nyvundne status som forretningskritisk rungede i flere afskygninger på konferencen Årets CIO 2008, der fandt sted i går eftermiddags.

Her fik de godt 100 fremmødte it-direktører en række bud på, hvordan de skal styrke deres kompetencer for at navigere i den nye fremtid.

Det skete blandt andet med baggrund i analyser af topchefernes forventninger til it-lederne.

Ifølge Per Andersen, administrerende direktør hos IDC Nordic, forlanger topcheferne nemlig, at virksomhedernes nytænkninger og innovationer i fremtiden udklækkes og støbes i netop it-afdelingerne.

»Vores undersøgelser viser, at der er større og større krav til IT-direktørerne til at være med til at skabe forretningen,« siger han.

Ikke kun it-analysehuset IDC ser denne tendens. Så sent som i fjor viste en undersøgelse fra Rambøll Management, at 26 procent af danske topchefer i landets 500 største virksomheder mener, at itfor dem er det vigtigste, strategiske kort at spille for at udvikle forretningen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.