Gode it-direktører er en eftertragtet race

Årets CIO 2008: Virksomheder er nødt til at have styr på it, hvis de vil overleve i en globaliseret verden, og derfor står dygtige it-direktører højt på ønske-listen hos topcheferne.

Engang en lidt ligegyldig, om end nødvendig race - i dag komplet uundværlig og særdeles eftertragtet.

Rollen som it-leder gennemlever i disse år en massiv transformation. Jobbet, der tidligere krævede personer med stor teknisk viden, kræver i dag folk med tæft for at få informationsteknologien til at spille i samme takt og toneart som forretningsstrategien.

Og de dygtigste it-direktører, som for eksempel Niels Molzen fra Danisco, der i aftes blev kåret til årets it-direktør, Årets CIO 2008, bevæger sig mere på direktionsgangen end i serverrummet.

»Rollen er blevet forretningskritisk. For at optimere virksomhedernes forretningsmodel er det nødvendigt at understøtte med et velfungerende it-system,« siger partner Stephen Bruyant-Langer fra headhunterfirmaet Ray & Berndtson.

Krav fra topchefer
Budskabet om rollens relativt nyvundne status som forretningskritisk rungede i flere afskygninger på konferencen Årets CIO 2008, der fandt sted i går eftermiddags.

Her fik de godt 100 fremmødte it-direktører en række bud på, hvordan de skal styrke deres kompetencer for at navigere i den nye fremtid.

Det skete blandt andet med baggrund i analyser af topchefernes forventninger til it-lederne.

Ifølge Per Andersen, administrerende direktør hos IDC Nordic, forlanger topcheferne nemlig, at virksomhedernes nytænkninger og innovationer i fremtiden udklækkes og støbes i netop it-afdelingerne.

»Vores undersøgelser viser, at der er større og større krav til IT-direktørerne til at være med til at skabe forretningen,« siger han.

Ikke kun it-analysehuset IDC ser denne tendens. Så sent som i fjor viste en undersøgelse fra Rambøll Management, at 26 procent af danske topchefer i landets 500 største virksomheder mener, at itfor dem er det vigtigste, strategiske kort at spille for at udvikle forretningen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.