Gode it-direktører er en eftertragtet race

Årets CIO 2008: Virksomheder er nødt til at have styr på it, hvis de vil overleve i en globaliseret verden, og derfor står dygtige it-direktører højt på ønske-listen hos topcheferne.

Engang en lidt ligegyldig, om end nødvendig race - i dag komplet uundværlig og særdeles eftertragtet.

Rollen som it-leder gennemlever i disse år en massiv transformation. Jobbet, der tidligere krævede personer med stor teknisk viden, kræver i dag folk med tæft for at få informationsteknologien til at spille i samme takt og toneart som forretningsstrategien.

Og de dygtigste it-direktører, som for eksempel Niels Molzen fra Danisco, der i aftes blev kåret til årets it-direktør, Årets CIO 2008, bevæger sig mere på direktionsgangen end i serverrummet.

»Rollen er blevet forretningskritisk. For at optimere virksomhedernes forretningsmodel er det nødvendigt at understøtte med et velfungerende it-system,« siger partner Stephen Bruyant-Langer fra headhunterfirmaet Ray & Berndtson.

Krav fra topchefer
Budskabet om rollens relativt nyvundne status som forretningskritisk rungede i flere afskygninger på konferencen Årets CIO 2008, der fandt sted i går eftermiddags.

Her fik de godt 100 fremmødte it-direktører en række bud på, hvordan de skal styrke deres kompetencer for at navigere i den nye fremtid.

Det skete blandt andet med baggrund i analyser af topchefernes forventninger til it-lederne.

Ifølge Per Andersen, administrerende direktør hos IDC Nordic, forlanger topcheferne nemlig, at virksomhedernes nytænkninger og innovationer i fremtiden udklækkes og støbes i netop it-afdelingerne.

»Vores undersøgelser viser, at der er større og større krav til IT-direktørerne til at være med til at skabe forretningen,« siger han.

Ikke kun it-analysehuset IDC ser denne tendens. Så sent som i fjor viste en undersøgelse fra Rambøll Management, at 26 procent af danske topchefer i landets 500 største virksomheder mener, at itfor dem er det vigtigste, strategiske kort at spille for at udvikle forretningen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.