Tv-afsløring lægger bombe under overvågningslov

Sveriges Riksdag skal i morgen stemme om en vidtrækkende overvågningslov, men loven risikerer at blive stemt ned, fordi flere riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen.

Det er endnu uvist, om svenskerne får deres overvågningslov.

Flere svenske riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen og stemme mod det vidtrækkende lovforslag, der skal give de svenske myndigheder ret til at overvåge borgenes brug af internet og telefon.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet skal der blot flyttes fire stemmer, før forslaget falder.

Karl Sigfrid, der sidder i Riksdagen fra det borgerlige regeringsparti Moderaterne, har meddelt, at han stemmer mod loven.

De seneste rygter i de svenske medier fortæller ligeledes, at flere medlemmer fra det social-liberale Centerpartiet og Folkepartiet Liberalerne vil bryde partidisciplinen.

Ulovlig overvågning i 10 år
Debatten kulminerede i aftes, da SVT's dokumentarudsendelse Rapport afslørede, at den svenske efterretningstjeneste, Försvarets radioanstalt (FRA), i al hemmelighed har overvåget svenske borgeres telefonsamtaler og brug af internettet gennem de seneste 10 år.

I et hemmeligt dokument, som svensk tv er kommet i besiddelse af, skriver en chef fra den svenske efterretningstjeneste dog, at den nye lovgivning sandsynligvis vil være en begrænsning for tjenesten, fordi den nu skal være 'mere præcis' i sit arbejde. Det skriver den svenske avis Expressen.

Politikerne mailbombes
Stor folkelig modstand har sat sit præg på debatten allerede før den kontroversioelle dokumentarudsendelse.

Svenske politikere har modtaget tusindvis af protestmails, og Computerworld har tidligere fortalt, at en svensk protestgruppe i sidste uge indrykkede en annonce i avisen Dagens Nyheter.

Den voldsomme debat har gjort indtryk på de svenske politiker, fortæller Sven Bergström, der sidder i Riksdagen.

"Det er klart, at folkeopinionen gør indtryk på mig. Hele Riksdagen er blevet mailbombet," siger han til Expressens hjemmeside.

Derfor har Centerpartiet siddet i krisemøde om lovgivningen i nat og hele formiddagen, oplyser den svenske tv-station SVT.

Debatten i den svenske Riksdag kører i dag, og onsdag formiddag skal forslaget til afstemning.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.