Tv-afsløring lægger bombe under overvågningslov

Sveriges Riksdag skal i morgen stemme om en vidtrækkende overvågningslov, men loven risikerer at blive stemt ned, fordi flere riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen.

Det er endnu uvist, om svenskerne får deres overvågningslov.

Flere svenske riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen og stemme mod det vidtrækkende lovforslag, der skal give de svenske myndigheder ret til at overvåge borgenes brug af internet og telefon.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet skal der blot flyttes fire stemmer, før forslaget falder.

Karl Sigfrid, der sidder i Riksdagen fra det borgerlige regeringsparti Moderaterne, har meddelt, at han stemmer mod loven.

De seneste rygter i de svenske medier fortæller ligeledes, at flere medlemmer fra det social-liberale Centerpartiet og Folkepartiet Liberalerne vil bryde partidisciplinen.

Ulovlig overvågning i 10 år
Debatten kulminerede i aftes, da SVT's dokumentarudsendelse Rapport afslørede, at den svenske efterretningstjeneste, Försvarets radioanstalt (FRA), i al hemmelighed har overvåget svenske borgeres telefonsamtaler og brug af internettet gennem de seneste 10 år.

I et hemmeligt dokument, som svensk tv er kommet i besiddelse af, skriver en chef fra den svenske efterretningstjeneste dog, at den nye lovgivning sandsynligvis vil være en begrænsning for tjenesten, fordi den nu skal være 'mere præcis' i sit arbejde. Det skriver den svenske avis Expressen.

Politikerne mailbombes
Stor folkelig modstand har sat sit præg på debatten allerede før den kontroversioelle dokumentarudsendelse.

Svenske politikere har modtaget tusindvis af protestmails, og Computerworld har tidligere fortalt, at en svensk protestgruppe i sidste uge indrykkede en annonce i avisen Dagens Nyheter.

Den voldsomme debat har gjort indtryk på de svenske politiker, fortæller Sven Bergström, der sidder i Riksdagen.

"Det er klart, at folkeopinionen gør indtryk på mig. Hele Riksdagen er blevet mailbombet," siger han til Expressens hjemmeside.

Derfor har Centerpartiet siddet i krisemøde om lovgivningen i nat og hele formiddagen, oplyser den svenske tv-station SVT.

Debatten i den svenske Riksdag kører i dag, og onsdag formiddag skal forslaget til afstemning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.