Tv-afsløring lægger bombe under overvågningslov

Sveriges Riksdag skal i morgen stemme om en vidtrækkende overvågningslov, men loven risikerer at blive stemt ned, fordi flere riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen.

Det er endnu uvist, om svenskerne får deres overvågningslov.

Flere svenske riksdags-medlemmer overvejer at bryde partidisciplinen og stemme mod det vidtrækkende lovforslag, der skal give de svenske myndigheder ret til at overvåge borgenes brug af internet og telefon.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet skal der blot flyttes fire stemmer, før forslaget falder.

Karl Sigfrid, der sidder i Riksdagen fra det borgerlige regeringsparti Moderaterne, har meddelt, at han stemmer mod loven.

De seneste rygter i de svenske medier fortæller ligeledes, at flere medlemmer fra det social-liberale Centerpartiet og Folkepartiet Liberalerne vil bryde partidisciplinen.

Ulovlig overvågning i 10 år
Debatten kulminerede i aftes, da SVT's dokumentarudsendelse Rapport afslørede, at den svenske efterretningstjeneste, Försvarets radioanstalt (FRA), i al hemmelighed har overvåget svenske borgeres telefonsamtaler og brug af internettet gennem de seneste 10 år.

I et hemmeligt dokument, som svensk tv er kommet i besiddelse af, skriver en chef fra den svenske efterretningstjeneste dog, at den nye lovgivning sandsynligvis vil være en begrænsning for tjenesten, fordi den nu skal være 'mere præcis' i sit arbejde. Det skriver den svenske avis Expressen.

Politikerne mailbombes
Stor folkelig modstand har sat sit præg på debatten allerede før den kontroversioelle dokumentarudsendelse.

Svenske politikere har modtaget tusindvis af protestmails, og Computerworld har tidligere fortalt, at en svensk protestgruppe i sidste uge indrykkede en annonce i avisen Dagens Nyheter.

Den voldsomme debat har gjort indtryk på de svenske politiker, fortæller Sven Bergström, der sidder i Riksdagen.

"Det er klart, at folkeopinionen gør indtryk på mig. Hele Riksdagen er blevet mailbombet," siger han til Expressens hjemmeside.

Derfor har Centerpartiet siddet i krisemøde om lovgivningen i nat og hele formiddagen, oplyser den svenske tv-station SVT.

Debatten i den svenske Riksdag kører i dag, og onsdag formiddag skal forslaget til afstemning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.