Artikel top billede

Beredskabsvogne klar til at rykke ud.

27.000 servere sikrer nyt dansk krise-site

I dag lancerer Beredskabsstyrelsen en ny hjemmeside med informationer til alle danskere i tilfælde af, at Danmark kommer i en alvorlig krise. Sitet går ikke selv ned, forsikrer Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen har i dag lanceret en fælles informations-hjemmeside til danskere, hvis landet kommer ud for krig, kriser eller katastrofer som fugleinfluenza-epidemi og terrorangreb.

Kravet fra Beredskabsstyrelsen til leverandøren Siemens er, at sitet skal kunne håndtere en halv million hits i timen, når krisen kradser.

På trods af at der på det seneste har været flere it-koks i Danmark anført af store spillere som IBM og CSC, er styrelsen fuld af fortrøstning for, at sitet ikke selv kommer ud for en krise, hvis det bliver overrendt.

"Vi har fået anbefalet en meget robust løsning, som man kan stole på i tilfælde af en national krise. Det er simpelthen nedskrevet i kravspecifikationen, at vi skal kunne håndtere 500.000 besøg i timen," forklarer projektleder Peter Tranum Hansen fra Beredskabsstyrelsen.

Nyheder hvert 15. minut

Sitet er hosted hos Siemens driftscenter, der kører med den amerikanske online-gigant Akamai som underleverandør.

Peter Tranum Hansen forklarer, at det danske krise-site derfor bliver cached på Akamais 27.000 servere, der er forbundet i et såkaldt server-netværk.

Cachen betyder, at der typisk ikke vil være spritnye oplysninger på sitet, men sitet bliver opdateret hvert kvarter hos Akamai.

"Der kommer jo ikke nyheder hvert andet minut. Derfor er opdateringen på maksimalt et kvarter rigeligt til vores behov," siger Peter Tranum Hansen til Computerworld.

Hvis katastrofen indtræffer

Beredskabsstyrelsen har inddraget det scenario, at Siemens driftscenter bliver ramt under et militært angreb eller en naturkatastrofe.

"Vi har net-storage hos Akamai, så vi altid har statiske filer liggende på serverne. Det betyder, at vi altid kan opdatere direkte på internettet via ftp," forklarer Peter Tranum Hansen.

Udover Beredskabsstyrelsens krise-hjemmeside kriseinfo.dk vil hver enkelte danske myndighed i form af styrelser og ministerier stadig informere om kriser og katastrofer på deres respektive hjemmesider.

Kriseinfo.dk er derfor endnu et lag i kriseinformationen, hvor borgerne kan få en koordineret information fra danske myndigheder vedrørende kriser i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.