Artikel top billede

Netpartner afliver IP-monopol i Island

Islandske Nyherji kæmper med næb og kløer for at bevare sit monopol på Avaya IP-telefoni, efter at Netpartner har etableret en filial på vulkanøen, der konkurrerer direkte med Nyherji.

I mange år har Nyherji siddet enevældigt på markedet for Avaya IP-telefoni i Island (telefoni via internettet). Nu har Netpartner etableret en afdeling på Island, og det bryder Nyherji sig ikke om.

"Jeg og min partner Simon har i samarbejde med danske Netpartner stiftet et firma i Island, der hedder Netpartner Island," fortæller Lasse Vigh Jørgensen, som beskriver det nye selskab som et stød "lige i solar plexus på Nyherji," der hidtil har været den eneste leverandør af Avaya-produkter og -support i Island.

Smertefuldt at miste monopol

Nyherji demonstrerer, hvor lidt selskabet bryder sig om den nye konkurrent ved at nægte at udlevere oplysninger om kunder, der har forladt Nyherji til fordel for Netpartner Island.

"Det er tydeligvis en meget smertefuld proces for Nyherji at miste sit Avaya-monopol," siger Simon Wiium, som sammen med Lasse Vigh Jørgensen har stiftet Netpartner Island.

"Når vi overtager en kunde, skriver jeg til Nyherji med accept fra kunden og beder Nyherji om at ændre administrator-password, så vi kan få adgang. Det er en helt normal procedure, men Nyherji går fuldstændig i baglås og siger, at "det kan de ikke," og "de må ikke udlevere til en anden partner," fortæller Lasse Vigh Jørgensen.

Det er kundens udstyr

Så bliver Avaya indblandet og siger udtrykkeligt til Nyherji, at selvfølgelig må kunden få sit administrator-password. Det er deres udstyr, de har købt det, og der er faktisk tidligere afsagt en dom, der bukker i neon, at sådan forholder det sig.

"Selvfølgelig går vi da efter Nyherjis eksisterende kunder, men kun i et par måneder, for vi vil udbygge markedet, og planen er at blive den største Avaya-forhandler i Island," siger Lasse Vigh Jørgensen.

Certificerede konsulenter

I dag er Nyherji repræsenteret i Danmark med ejerskabet af Dansupport, men tidligere havde firmaet bare et par mand i Danmark, og de lavede præcis det samme nummer. Når Nyherji nappede en Avaya-kunde, ringede selskabet til den daværende administrator Netkoncept for at få kundens administrator-password og fik det, så snart kunden bekræftede forespørgslen med en e-mail, fortæller Lasse Vigh Jørgensen, der selv har arbejdet for Nyherji.

"Derfor var vi også ret sikre på, at Nyherji ikke ville stille sig på bagbenene, som de gør, men det gør de, så de er nok alligevel blevet surere, end vi havde regnet med," siger Lasse Vigh Jørgensen.

Flere end Nyherji

På trods af, at Netpartner Island er et spritnyt selskab, har det allerede ifølge Lasse Vigh Jørgensen flere Avaya-certificerede konsulenter end Nyherji.

"Og i modsætning til Nyherji sender vi ikke konsulenter ud til kunderne, der ikke er Avaya-certificerede," siger Lasse, der ligesom den anden medarbejder, Simon Wiium er medejere af Netpartner Island.

For nogle kunder er det vigtigt at de handler med et islandsk firma og for andre er det afgørende, at selskabet er en afdeling af et stort dansk firma. Netpartner Island opfylder begge krav, og Lasse Vigh Jørgensen er særdeles optimistisk med hensyn til fremtiden for den nye leverandør af Avaya-support.

Faktisk er det ifølge Computerworlds oplysninger Netpartners mål at blive den største Avaya-forhandler i Skandinavien og Island.

Ikke kun IP-telefoni

Administrerende direktør for Netpartner Island bliver Anders Tomsen, der på trods af det islandske ansvar bliver boende i Danmark.

"Vi vil ikke bare sælge VOIP, men også infrastruktur i en bredere forstand," siger Tomsen, der håber at have i alt syv til 10 mand i gang på Island i løbet af de kommende fire til seks måneder.

Ud over Avaya-baserede kommunikationsløsninger får det islandske it-marked også en leverandør, der ifølge Anders Tomsen kan noget inden for HP, Cisco, Sonicwall, og Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere