Artikel top billede

Danske iPhone-folk blæser til mail-storm mod Telia

Telia er kommet under angreb fra danske iPhone-fans, der ønsker data-flatrate på iPhone-abonnementet. Teleselskabet mener, at debatten er unuanceret.

En gruppe af iPhone- og Mac-fans raser over, at teleselskabet Telia kun tillader gratis surfen op til 300 megabyte (MB) via sit iPhone-salg, inden man skal betale for data-trafikken.

10.000 personer har i følge folkene bag protesten meldt sig under fanerne hos det danske iPhone community, og de vil spamme Telias pressechef Rune Fick Hansen med standard-mails inden 11. juli, når iPhone-salget starter med en abonemmentspris på 599 kroner om måneden.

"Til sådan en pris forlanger vi helt konkret fri data," lyder det talsmændene Ulrik og Morten på hjemmesiden vildmediphone.dk.

I mailen til Telia opfordrer iPhone-gruppen teleselskabet til at se det fornuftige i, at man giver brugerne fri datatrafik, så Telia og de mange iPhone-fanatikere kan fortsætte "hånd i hånd i fremtiden".

Få daglige hjemmesider

Telia har ellers fortalt, at de 300 MB giver adgang til flere tusinde normale hjemmesider.

Men det får ikke Vild med iPhone-gruppen til at helme.

I stedet viser de pris-eksempler på, at brugen af Google Maps via GPRS koster 2 MB for at navigere omkring 50 kilometer fra Helsingør til København, samt at tv2.dk koster 5,5 MB.

"Det vil altså sige, at hvis man bruger sin iPhone uden bekymring, så snakker vi nemt fra 20 til 40 MB om dagen. Selvfølgelig varierer det fra person til person, men dette er også kun for at bevise at 300 MB er ALT for lidt. Man vil altid skulle gå og 'passe på'," skriver gruppen på sitet.

Unuanceret debat

Telias pressechef, Rune Fick Hansen, har siden weekendens begyndelse modtaget 229 næsten enslydende mails, der kræver flatrate på datapriserne.

Han forstår dog ikke helt, hvorfor afsenderne ikke ser de muligheder i gratis trafik via hotspots og downloads i privaten.

"Jeg er overrasket over, at debatten om de 300 MB er så unuanceret. 80 til 90 procent af alle downloads sker i hjemmet, hvor folk ofte har flatrate, og så har de altså også muligheden for at benytte gratis WiFi samt hotspots på rigtig mange hoteller, cafeer og biblioteker," lyder det fra Rune Fick Hansen.

Han har modtaget over 2.000 mails, der spænder lige fra varme hilsner til hade-mails.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?