Fogh fejer svensk overvågning af bordet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser at kontakte den svenske regering vedrørende den omstridte overvågningslov, der fra næste år vil ramme danske statsborgere.

Den nyvedtagne svenske overvågningslov, der vil få stor betydning for danske tele-og internetkunder, bliver ikke dagsordenpunkt på det næste møde mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og repræsentanter fra den svenske regering.

Det meddeler statsministeren i et svar til Folketinget.

Her blev han ellers spurgt, om han vil tage kontakt til den svenske regering, da overvågningsloven vil ramme PET, Folketinget, danske virksomheder og ikke mindst danske statsborgere.

Et faktum, blandt andet telebranchen selv har erkendt, og mobilselskabet 3 har reageret på ved at ville forlade Sverige.

Men ministeren afviser sagen.

"Jeg er ikke i besiddelse af oplysninger, der giver noget grundlag for overfor den svenske regering at tage det omtalte spørgsmål op," siger Anders Fogh Rasmussen.

Regeringen er ligeglad
Hos Enhedslisten er Per Clausen ikke overrasket over svaret, der minder om det svar, videnskabsminister Helge Sander (V) tidligere har givet Folketinget.

Nemlig at den svenske overvågningslov, der altså rammer danske statsborgere, er et "svensk anliggende".

Per Clausen tolker statsministerens svar som udtryk for, at regeringen er ligeglad.

"Det bekræfter, at regeringen tilsyneladende er fuldstændig ligeglad med denne sag," siger Per Clausen.

Tidligere har også SF og de Radikale været fremme med kritik af den svenske overvågningslov og krævet at den danske regering griber ind.

Ikke den store interesse
Det normalt meget tætte samarbejde med vores svenske naboer lader ikke til at være tilfældet omkring overvågningsloven.

I hvert fald har IT-og Telestyrelsen ligesom statsministeren, der ikke er "besiddelse af oplysninger", øjensynligt ikke det store kendskab til konsekvenserne af den svenske lov.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.