Fogh fejer svensk overvågning af bordet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser at kontakte den svenske regering vedrørende den omstridte overvågningslov, der fra næste år vil ramme danske statsborgere.

Den nyvedtagne svenske overvågningslov, der vil få stor betydning for danske tele-og internetkunder, bliver ikke dagsordenpunkt på det næste møde mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og repræsentanter fra den svenske regering.

Det meddeler statsministeren i et svar til Folketinget.

Her blev han ellers spurgt, om han vil tage kontakt til den svenske regering, da overvågningsloven vil ramme PET, Folketinget, danske virksomheder og ikke mindst danske statsborgere.

Et faktum, blandt andet telebranchen selv har erkendt, og mobilselskabet 3 har reageret på ved at ville forlade Sverige.

Men ministeren afviser sagen.

"Jeg er ikke i besiddelse af oplysninger, der giver noget grundlag for overfor den svenske regering at tage det omtalte spørgsmål op," siger Anders Fogh Rasmussen.

Regeringen er ligeglad
Hos Enhedslisten er Per Clausen ikke overrasket over svaret, der minder om det svar, videnskabsminister Helge Sander (V) tidligere har givet Folketinget.

Nemlig at den svenske overvågningslov, der altså rammer danske statsborgere, er et "svensk anliggende".

Per Clausen tolker statsministerens svar som udtryk for, at regeringen er ligeglad.

"Det bekræfter, at regeringen tilsyneladende er fuldstændig ligeglad med denne sag," siger Per Clausen.

Tidligere har også SF og de Radikale været fremme med kritik af den svenske overvågningslov og krævet at den danske regering griber ind.

Ikke den store interesse
Det normalt meget tætte samarbejde med vores svenske naboer lader ikke til at være tilfældet omkring overvågningsloven.

I hvert fald har IT-og Telestyrelsen ligesom statsministeren, der ikke er "besiddelse af oplysninger", øjensynligt ikke det store kendskab til konsekvenserne af den svenske lov.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.