Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander afviser indblanding i svensk spionlov

Den svenske overvågningslov, der rammer danske statsborgere, er 'et svensk anliggende'. Derfor vil videnskabsminister Helge Sander ikke protestere overfor den svenske regering. "Grotesk," lyder kritikken.

"Vedtagelse af svensk lovgivning er et svensk anliggende på samme måde, som vedtagelse af dansk lovgivning er et dansk anliggende. Jeg har derfor ikke tænkt mig at protestere overfor den svenske regering over gennemførelsen af den svenske overvågningslov".

Sådan lyder meldningen fra videnskabsminister Helge Sander (V) på et spørgsmål stillet i Folketinget om den svenske overvågningslov.

I de seneste dage har Computerworld ellers kunnet berette om, at blandt andre Folketinget, PET og danske mobilkunder vil blive berørt af den svenske lov.

Derfor har en række politikere da også varslet en bygge af spørgsmål til den danske regering.

Grotesk svar

Radikale Venstre vil have Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på banen, mens SF vil bede justitsminister Lene Espersen (K) forklare blandt andet PET's mulige datalæk.

Enhedslistens Per Clausen, der stillede spørgsmålet til Helge Sander, kalder svaret "fuldstændigt grotesk".

"Det er jo fuldstændig grotesk. Uanset at loven berører danske statsborgere vil ministeren intet foretage sig," siger han.

Per Clausen er helt uforstående overfor ministerens svar og forklarer, at Danmark er i sin fulde ret til at protestere overfor love i andre lande, der krænker demokratiske rettigheder og påvirker danskere.

"Det gør vi i mange andre sammenhænge," siger han.

Per Clausen vil nu tage sagen op overfor udenrigsminister Per Stig Møller (K).

"Han er måske mere vant til den her slags kommunkation med udlandet, end videnskabsministeren," siger Per Clausen.

Per Clausen understreger, at både det faktum at danskere kan blive overvåget og at den danske regering ifølge videnskabsministeren intet vil foretage sig er "helt uacceptabelt".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere