Artikel top billede

50 unge bruger sommerferien som spiludviklere

En hektisk uge som spiludviklere venter 50 unge på årets Game Development Camp i Aalborg. Målet er at få gymnasieuddannede unge lokket ind i spilbranchen.

50 unge fra gymnasie-uddannelserne indtager på søndag og en uge frem Aalborg Universitet for at lære om spiludvikling.

Målet er at tilbyde ikke-indviede indblik i spilverdenen gennem syv dage med et intenst undervisningsprogram med samtidig mulighed for at udvikle spil. Ugen byder på alt fra udenlandske stjerne-forelæsere til udviklere fra danske sucess-spilfirmaer.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening har i flere år afholdt det populære arrangement, som allerede for længe siden har fyldt deltagerlisten til årets Game Development Camp ud.

Meningen er at give unge smag for naturvidenskab. Og især for at lave spil, fortæller Emil Kjæhr, der er presseansvarlig og frivillig hos Game Development Camp 2008.

"Vi prøver at simulere den virkelige verden ved at hive folk ind fra blandt andet IO Interactive," siger Emil Kjærh.

Deltagernes arbejde frem mod et færdigt spil til bedømmelse kommer derfor til at foregå i mindre teams af omkring seks personer, som består af både udviklere og grafikere. Spillet skal laves i campens eget udviklingsmiljø Blender, og skal primært udvikles på pc.

Og undervisningsniveauet i løbet af ugen ligger på højt plan, fortæller Emil Kjæhr.

"Derfor tror vi også at de hold og hele produktionen kommer til at minde så meget som muligt som den virkelige verden," siger han.

Frit løb for fantasien

I modsætning til tidligere år er det mere frit, hvilke styreenheder deltagerne vil bruge til deres spil. Sidste år lå fokus sammen med webcam på den banebrydende Wii-remote fra Nintendo. Men i år er det helt frit, hvordan brugeren skal styre det færdige spil.

"Nu har vi efterhånden så meget erfaring, at vi vil kunne hjælpe og undervise i alle tingene," siger Emil Kjæhr.

Derned er der altså frie muligheder for ideer. Og det gør arrangørerne apændte på at de hvad der kommer ud af at lade deltagerne bruge løs af fantasien, fortæller Emil Kjæhr.

Deltagerens arbejdsdag fra 08.30 til 16.00 på campen kommer også til at ligne virkeligheden. Men om aftenen vil der være forelæsninger fra spiludviklere, undervisere og andre professionelle fra spilbranchen. Rækkefølgen af foredragene er planlagt, så indholdet bliver mere og mere konkret og dermed passer til det daglige arbejde.

"Vi ved af erfaring fra tidligere år, at man sagtens kan nå at lave rigtig gode spil på seks dage," siger Emil Kjæhr.

Meningen med Game Development Camp er at få unge til at vælge en uddannelse indenfor området. Ifølge Emil Kjærh ikke er lavet statistik på, hvor mange af de tidliger deltagere der har taget fat på en uddannelse indenfor feltet.

Men en række af de nuværende frivillige har selv valgt spilvejen efter at være startet som deltagere på den aalborgensiske spilcamp, fortæller Emil Kjærh.

Læs mere om Game Development Camp 2008 her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere