Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Svensk minister: Overvågning gavner privacy

Et nej til overvågningsloven er det samme som et ja til tilbagegang til uregulerede forhold, med tab af personlig integritet til følge. Der mener Sveriges forsvarsminister.

Hvis modstanderne af den omdiskuterede svenske overvågningslov siger nej til overvågningsloven, siger de samtidig ja til en tilbagegang til uregulerede forhold, med mangel på beskyttelse af privatlivet.

Det skriver Sveriges forsvarsminister Sten Tolgfors i et debatindlæg i Svenska Dagbladet.

Ifølge forsvarsministeren er informationer indsamlet ved overvågning af elektronisk kommunikation nødvendige for at imødekomme og vurdere udefra kommende trusler mod landet. Samtidig kan oplysnigerne danne grundlag for både udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitikken.

Ifølge den svenske forsvarsminister gør de for nyligt omtalte eksempler på FRA's arbejde det klart, at myndigheden har en vigtig funktion.

Ingen overvågning af svenskere

Sten Tolgfors skriver i Svenska Dagbladet at de offentliggjorte eksempler på FRA's arbejde i nyere tid også kan ses som en understregning af, at der ikke foretages overvågning af svenskere.

"Som eksemplerne viser, drejer det sig ikke om overvågning af enkelte svenskeres kommunikation, men af stater og organisationer med interesse i Sverige," skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.

Ifølge ministeren er det kun personer med direkte tilknytning til international terrorisme eller lignende virksomhed som vil risikere overvågning fra Försvarets Radioanstalt.

Samtidig fortæller forsvarsministeren at anvendelsen af "meget avancerede søgebegreber" sikrer sorteringen af den overvågne information.

Søgebegreberne, der ikke er opbyggede af bestemte ord, men af tekniske variabler, sikrer at FRA kun finder netop det som myndigheden leder efter. Alt anden trafik sorteres fra, og fortsætter ubehandlet og ulagret forbi FRA, skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere