Svensk minister: Overvågning gavner privacy

Et nej til overvågningsloven er det samme som et ja til tilbagegang til uregulerede forhold, med tab af personlig integritet til følge. Der mener Sveriges forsvarsminister.

Hvis modstanderne af den omdiskuterede svenske overvågningslov siger nej til overvågningsloven, siger de samtidig ja til en tilbagegang til uregulerede forhold, med mangel på beskyttelse af privatlivet.

Det skriver Sveriges forsvarsminister Sten Tolgfors i et debatindlæg i Svenska Dagbladet.

Ifølge forsvarsministeren er informationer indsamlet ved overvågning af elektronisk kommunikation nødvendige for at imødekomme og vurdere udefra kommende trusler mod landet. Samtidig kan oplysnigerne danne grundlag for både udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitikken.

Ifølge den svenske forsvarsminister gør de for nyligt omtalte eksempler på FRA's arbejde det klart, at myndigheden har en vigtig funktion.

Ingen overvågning af svenskere
Sten Tolgfors skriver i Svenska Dagbladet at de offentliggjorte eksempler på FRA's arbejde i nyere tid også kan ses som en understregning af, at der ikke foretages overvågning af svenskere.

"Som eksemplerne viser, drejer det sig ikke om overvågning af enkelte svenskeres kommunikation, men af stater og organisationer med interesse i Sverige," skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.

Ifølge ministeren er det kun personer med direkte tilknytning til international terrorisme eller lignende virksomhed som vil risikere overvågning fra Försvarets Radioanstalt.

Samtidig fortæller forsvarsministeren at anvendelsen af "meget avancerede søgebegreber" sikrer sorteringen af den overvågne information.

Søgebegreberne, der ikke er opbyggede af bestemte ord, men af tekniske variabler, sikrer at FRA kun finder netop det som myndigheden leder efter. Alt anden trafik sorteres fra, og fortsætter ubehandlet og ulagret forbi FRA, skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.