Artikel top billede

Svensk minister: Overvågning gavner privacy

Et nej til overvågningsloven er det samme som et ja til tilbagegang til uregulerede forhold, med tab af personlig integritet til følge. Der mener Sveriges forsvarsminister.

Hvis modstanderne af den omdiskuterede svenske overvågningslov siger nej til overvågningsloven, siger de samtidig ja til en tilbagegang til uregulerede forhold, med mangel på beskyttelse af privatlivet.

Det skriver Sveriges forsvarsminister Sten Tolgfors i et debatindlæg i Svenska Dagbladet.

Ifølge forsvarsministeren er informationer indsamlet ved overvågning af elektronisk kommunikation nødvendige for at imødekomme og vurdere udefra kommende trusler mod landet. Samtidig kan oplysnigerne danne grundlag for både udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitikken.

Ifølge den svenske forsvarsminister gør de for nyligt omtalte eksempler på FRA's arbejde det klart, at myndigheden har en vigtig funktion.

Ingen overvågning af svenskere

Sten Tolgfors skriver i Svenska Dagbladet at de offentliggjorte eksempler på FRA's arbejde i nyere tid også kan ses som en understregning af, at der ikke foretages overvågning af svenskere.

"Som eksemplerne viser, drejer det sig ikke om overvågning af enkelte svenskeres kommunikation, men af stater og organisationer med interesse i Sverige," skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.

Ifølge ministeren er det kun personer med direkte tilknytning til international terrorisme eller lignende virksomhed som vil risikere overvågning fra Försvarets Radioanstalt.

Samtidig fortæller forsvarsministeren at anvendelsen af "meget avancerede søgebegreber" sikrer sorteringen af den overvågne information.

Søgebegreberne, der ikke er opbyggede af bestemte ord, men af tekniske variabler, sikrer at FRA kun finder netop det som myndigheden leder efter. Alt anden trafik sorteres fra, og fortsætter ubehandlet og ulagret forbi FRA, skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere