Svensk minister: Overvågning gavner privacy

Et nej til overvågningsloven er det samme som et ja til tilbagegang til uregulerede forhold, med tab af personlig integritet til følge. Der mener Sveriges forsvarsminister.

Hvis modstanderne af den omdiskuterede svenske overvågningslov siger nej til overvågningsloven, siger de samtidig ja til en tilbagegang til uregulerede forhold, med mangel på beskyttelse af privatlivet.

Det skriver Sveriges forsvarsminister Sten Tolgfors i et debatindlæg i Svenska Dagbladet.

Ifølge forsvarsministeren er informationer indsamlet ved overvågning af elektronisk kommunikation nødvendige for at imødekomme og vurdere udefra kommende trusler mod landet. Samtidig kan oplysnigerne danne grundlag for både udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitikken.

Ifølge den svenske forsvarsminister gør de for nyligt omtalte eksempler på FRA's arbejde det klart, at myndigheden har en vigtig funktion.

Ingen overvågning af svenskere
Sten Tolgfors skriver i Svenska Dagbladet at de offentliggjorte eksempler på FRA's arbejde i nyere tid også kan ses som en understregning af, at der ikke foretages overvågning af svenskere.

"Som eksemplerne viser, drejer det sig ikke om overvågning af enkelte svenskeres kommunikation, men af stater og organisationer med interesse i Sverige," skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.

Ifølge ministeren er det kun personer med direkte tilknytning til international terrorisme eller lignende virksomhed som vil risikere overvågning fra Försvarets Radioanstalt.

Samtidig fortæller forsvarsministeren at anvendelsen af "meget avancerede søgebegreber" sikrer sorteringen af den overvågne information.

Søgebegreberne, der ikke er opbyggede af bestemte ord, men af tekniske variabler, sikrer at FRA kun finder netop det som myndigheden leder efter. Alt anden trafik sorteres fra, og fortsætter ubehandlet og ulagret forbi FRA, skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.