Artikel top billede

Mobildata skal redde desperat tele-branche

Teleselskabernes indtægter fra mobildata vil i år nå op på rekordhøje 1000 mia. kroner. Data-væksten skal redde en stagnerende telebranche, siger analytiker.

2008 vil blive et rekordår for mobildata. Indtægterne herfra vil overstige 1000 milliarder kroner, lyder vurderingen fra analysefirmaet Informa Media.

Den vækst kan vise sig at være nødvendig for teleudbyderne, spår teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC.

"Telebranchen har generelt det problem, at det totale marked slet ikke vokser, og mobilmarkedet kun langsomt. Der er tilmed prispres på tale-delen, så de leder desperat efter nye vækstområder," siger han.

Og netop sådan et er markedet for mobilt bredbånd, lyder vurderingen.

"Mobilt bredbånd er den helt store vækstmotor i branchen i øjeblikket. Hvis man ser på, hvor mange penge, selskaberne bruger på reklame for det mobile bredbånd, er det tydeligt, at det er det område, de sætter deres lid til fremover," siger han.

Slut for fastnetbredbånd

Selvom markedet for mobilt bredbånd altså står til fremgang, kan det dog betyde andre problemer for teleselskaberne. Brian Troelsen mener nemlig, at væksten måske kan betyde en snarlig ende for fastnetbredbånd.

"Det bliver interessant at se, om mobilt bredbånd faktisk begynder at kannibalisere på fastnetbredbånd. Vi har jo set, der er flere og flere, der vælger at droppe deres fastnettelefon for at gå over til mobiltelefon," siger han.

I Danmark er det især mobilselskabet 3, der står til at profitere at netop den udvikling.

"Langt om længe er 3 ved at være rigtig gode og vokser, men man skal også huske på, at de jo har haft et naturligt forspring i forhold til deres konkurrenter, der først kom med på vognen senere," siger Brian Troelsen.

Indholdsudbydere i vækst

Væksten i mobilt bredbånd kan let vise sig at være det, der for alvor sætter gang i udbuddet af indhold til de mobile enheder, mener Brian Troelsen fra IDC.

"Jeg tror, vi kan glæde os til, at der nu for alvor er ved at komme gang i indholdsdelen."

"Tidligere har der ikke været brugere nok, men nu begynder brugerne at komme, og så vil indholdet komme helt af sig selv," vurderer Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere