Artikel top billede

Mobildata skal redde desperat tele-branche

Teleselskabernes indtægter fra mobildata vil i år nå op på rekordhøje 1000 mia. kroner. Data-væksten skal redde en stagnerende telebranche, siger analytiker.

2008 vil blive et rekordår for mobildata. Indtægterne herfra vil overstige 1000 milliarder kroner, lyder vurderingen fra analysefirmaet Informa Media.

Den vækst kan vise sig at være nødvendig for teleudbyderne, spår teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC.

"Telebranchen har generelt det problem, at det totale marked slet ikke vokser, og mobilmarkedet kun langsomt. Der er tilmed prispres på tale-delen, så de leder desperat efter nye vækstområder," siger han.

Og netop sådan et er markedet for mobilt bredbånd, lyder vurderingen.

"Mobilt bredbånd er den helt store vækstmotor i branchen i øjeblikket. Hvis man ser på, hvor mange penge, selskaberne bruger på reklame for det mobile bredbånd, er det tydeligt, at det er det område, de sætter deres lid til fremover," siger han.

Slut for fastnetbredbånd

Selvom markedet for mobilt bredbånd altså står til fremgang, kan det dog betyde andre problemer for teleselskaberne. Brian Troelsen mener nemlig, at væksten måske kan betyde en snarlig ende for fastnetbredbånd.

"Det bliver interessant at se, om mobilt bredbånd faktisk begynder at kannibalisere på fastnetbredbånd. Vi har jo set, der er flere og flere, der vælger at droppe deres fastnettelefon for at gå over til mobiltelefon," siger han.

I Danmark er det især mobilselskabet 3, der står til at profitere at netop den udvikling.

"Langt om længe er 3 ved at være rigtig gode og vokser, men man skal også huske på, at de jo har haft et naturligt forspring i forhold til deres konkurrenter, der først kom med på vognen senere," siger Brian Troelsen.

Indholdsudbydere i vækst

Væksten i mobilt bredbånd kan let vise sig at være det, der for alvor sætter gang i udbuddet af indhold til de mobile enheder, mener Brian Troelsen fra IDC.

"Jeg tror, vi kan glæde os til, at der nu for alvor er ved at komme gang i indholdsdelen."

"Tidligere har der ikke været brugere nok, men nu begynder brugerne at komme, og så vil indholdet komme helt af sig selv," vurderer Brian Troelsen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere